Лайм

У Парижі вирішили перефарбувати Ейфелеву вежу - відтінок не змінювався останні 50 років

До літніх Олімпійських ігор 2024 року

Ейфелева вежа на Марсовому полі у Парижі - одна з найпопулярніших визначних пам'яток у світі. Туристи та місцеві жителі звикли бачити "залізну даму" іржаво-коричневою, але її зовнішній вигляд трохи зміниться. Тепер вона стане золотою.

Як пише Lonely Planet, місцева влада вирішила перефарбувати головний символ міста у зв'язку з Олімпійськими іграми, які Париж прийме у 2024 році. У мерії зазначають, що Ейфелева вежа стане фоном для змагань з триатлону та плавання на відкритій воді, тому вона повинна виглядати краще.

Фото: pixabay.com

За попередніми підрахунками, на реконструкцію пам'ятки піде приблизно 60 мільйонів доларів. Фахівцям доведеться видалити попередні шари і нанести 60 тонн нової фарби.

Мало хто знає, що протягом своєї історії Ейфелева вежа 19 разів змінювала колір свого фарбування - від червоного до світло-оранжевого. І тільки у 1968 році її нарешті залишили у спокої, надавши їй постійний відтінок, так званий "коричневий-ейфелевий", близький до природного відтінку бронзи. З тих пір колір вежі не змінювався.

  • Дивіться також на theLime, як знамениті пам'ятки виглядають зверху - погляньте на Ейфелеву вежу, Статую Свободи та Колізей по-новому.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Представниці України на "Євробаченні-2024" провели другу репетицію в Мальме: фото

Україна провела другу репетицію на сцені "Євробачення-2024" - як виступили alyona alyona і Jerry Heil

Таню Муіньо – постановниця номера alyona alyona і Jerry Heil на "Євробаченні-2024": що кажуть артистки

Таню Муіньо, яка співпрацює зі світовими зірками, є постановницею номера alyona alyona і Jerry Heil для Євробачення-2024

Актор Юрій Феліпенко поділився, як проходять його військові навчання у батальйоні "Ахіллес"

Актор Юрій Феліпенко висловився про навчання в підрозділі Ахіллес та сталення до акторської професії після мобілізації