Лайм

Вірі Алентовій - 79: як змінилася головна акторка фільму "Москва сльозам не вірить"

Актриса досі служить у театрі

21 лютого свій 79-й день народження святкує радянська та російська актриса Віра Алентова, яка зіграла головну роль Катерини Тихомирової у фільмі "Москва сльозам не вірить". theLime вирішив згадати найбільш значущі події з її біографії та розповісти, чим вона займається сьогодні.

Віра Алентова в 80-х і зараз Фото: Instagram / @star_albumm

Віра Бикова (з 1969 року по матері - Алентова) народилася 21 лютого 1942 року в місті Котлас Архангельської області (РФ) в акторській родині. Батько Віри помер, коли їй було лише три роки, після чого мати відвезла її до України.

Її дебют на театральній сцені відбувся у 18 років - Віру разом з її мамою Іриною Алентовою зарахували до трупи Орського державного драматичного театру імені Пушкіна, в якій актриса пропрацювала один театральний сезон. Перший її спектакль називався "Іркутська історія", в якому вона зіграла роль Майї.

Віра Алентова Фото: Pinterest

У 1961 році Алентова вирушила до Москви, де вступила, а в 1965 році успішно закінчила акторський факультет Школи-студії імені В. І. Немировича-Данченка при МХАТ.

У 1965 році Віру Алентову прийняли до трупи Московського драматичного театру імені Пушкіна, на сцені якого її першою роллю стала Райна Петкова в спектаклі "Шоколадний солдатик" режисера Бориса Равенських. Актриса служить у цьому театрі досі.

У тому ж році відбувся дебют Алентової в кіно - вона зіграла роль вчительки Лідії Федорівни в драматичному художньому фільмі про радянських льотчиків-винищувачів "Дні льотні" (1965).

Кадр з фільму "Москва сльозам не вірить" Фото: Pinterest

Справжню славу актрисі принесла роль в мелодрамі "Москва сльозам не вірить". Сюжет фільму розповідає про Москву кінця 1950-х років. У столичному гуртожитку живуть три 20-річні подруги, які приїхали з областей.

Алентова зіграла головну роль - цілеспрямованої та стриманої Катерини Тихомирової, яка, недобравши балів під час вступу до інституту, працює на машинобудівному заводі. Другу подругу звуть Антоніна, вона працює маляром на будівництві і виходить заміж за москвича-робітника. А третя подруга - Людмила хоч і працює на хлібозаводі, але мріє вдало вийти заміж. Саме вона втягує Катерину в авантюру, в результаті якої вона вагітніє від красеня-телеоператора Рудольфа. Пізніше залицяльник залишає її наодинці з дитиною, і сюжет розповідає, як змінилося життя кожної з подруг через 20 років.

Драма Володимира Меньшова стала лідером прокату 1980 року в СРСР - її подивилося близько 90 млн глядачів, а в 1981 році картину удостоїли премії "Оскар" в номінації "Кращий фільм іноземною мовою" та Державної премії СРСР.

На відміну від своєї героїні Алентова більше 50 років щаслива в шлюбі - ще в студентські роки вона вийшла заміж за свого однокурсника Володимира Меньшова, творця свого найвідомішого фільму. У 1969 році у актриси та режисера народилася дочка Юлія, яка надалі теж присвятила себе кіно.

Віра Алентова в молодості з чоловіком і дочкою Фото: Instagram / @juliavmenshova

Віра Алентова часто з'являється на знімках дочки в Instagram .

Віра Алентова та Юлія Меньшова Фото: Instagram / @juliavmenshova

За роки кар'єри Віра Алентова зіграла близько 30 ролей в театрі, а з 2009 року вона керує спільно з чоловіком акторсько-режисерської майстерні у ВДІКу. І навіть сьогодні продовжує служити в Московському драматичному театрі імені Пушкіна, граючи у виставах "Помилкові визнання", "Апельсини & лимони", "Сімейка Краузе", "Дівич-вечір club".

Віра Алентова на сцені театру Фото: teatrpushkin.ru

Також за свою кар'єру вона знялася в численних фільмах і серіалах. На 2021 рік заплановано вихід фентазі-фільму "Ампір V", в якому також з'явиться Віра Алентова.

Віра Алентова вживається в роль Фото: teatrpushkin.ru

До слова, в російських ЗМІ періодично з'являлися повідомлення про те, що актриса неодноразово вдавалася до допомоги пластичних хірургів. Алентова стала робити омолоджуючі маніпуляції приблизно з кінця 90-х років, а саме - кругову підтяжку обличчя, блефаропластику, ін'єкції ботокса та корекції губ філлерамі. Однак, кажуть, чергова пластика в 2008 році суттєво змінила обличчя актриси.

Віра Алентова зараз Фото: Pinterest

  • Раніше ми розповіли, як сьогодні виглядає Аліса Селезньова з фільму 80-х "Гостя з майбутнього".
  • Читайте також на theLime, як змінювалася режисер українських мелодрам Оксана Байрак після пластики.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Антін Мухарський відреагував на заяви про свій виїзд з України та відповів, чи повернеться

Антін Мухарський пояснив, навіщо поїхав за кордон та відповів чи збирається повертатись - шоумен відреагував на пост Віктора Трегубова

Як склалося особисте життя Іраклі Макацарії, який шукав кохання на шоу "Холостяк"

Бізнесмен Іраклі Макацарія здобув популярність завдяки шоу Холостяк. Наразі він з сім'єю живе в Грузії

Живемо в інші часи: Марічка Падалко розповіла про 17-річного сина, який освоює військову навичку

Син Марічки Падалко і Єгора Соболєва у 17 років освоює військову навичку - хлопець вчиться збирати fpv-дрони, щоб допомогти батьку на фронті