Лайм

Вже бачили перші фото з Марса? Послухайте тепер, як звучить Червона планета

У NASA опублікували запис з поверхні Марса

Світ спостерігає за місією марсохода Perseverance, який 18 лютого успішно приземлився на Марсі для його вивчення та пошуку ознак життя. У цьому допитливим жителям Землі допомагає аерокосмічне агентство NASA. Крім перших фото в мережі також з'явився фрагмент аудіозапису, зробленого марсоходом на поверхні Червоної планети.

"Тепер, коли ви бачили Марс, послухайте його, - вказали співробітники NASA в Twitter. - Візьміть навушники і послухайте перші звуки, записані одним з наших мікрофонів".

NASA · Sounds From Mars: Filters Out Rover Self-Noise

Разом з цим у NASA похвалилися вже цілою колекцією фотографій та звуків, які незабаром також будуть опубліковані в мережі.

  • Ровер Perseverance вдало сів на Марсі в ніч на 19 лютого. Посадка апарату відбувалася в автоматичному режимі, і незабаром після цього на Землі отримали перше фото з Червоної планети. Головними завданнями ровера стануть вивчення геології Марса, пошуки слідів життя та відбір зразків грунту для їх майбутнього вивчення на Землі.
  • Раніше NASA також запустило сервіс, в якому можна зробити жартівливе фото на Марсі - Олег Ляшко вже їсть там землю, а Гордон світить торсом.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита