Лайм

Чоловік піклується про котів у покинутій Фукусімі - заради них він залишився у зараженій зоні

57-річний Сакае Като рятує котів і підгодовує диких кабанів

10 років тому після найсильнішого в історії Японії землетрусу та цунамі на АЕС Фукусіма-1 стався вибух, через який 164 тис. жителів префектури змушені були евакуюватися. Сакае Като залишився, щоб врятувати покинутих котів, і досі живе у пустому містечку Наміе, пише Reuters.

Фото: Kim Kyung-Hoon / Reuters

"Я хочу подбати про всі [котів], до останнього. Після цього я хочу померти, неважливо, буде це через день або через годину", - говорить він.

Зараз під наглядом 57-річного чоловіка знаходиться 41 кіт. Деякі з них живуть у його будинку, інші - в ще одному порожньому будинку в його районі. Він також врятував собаку Почі, яка всюди його супроводжує.

Фото: Kim Kyung-Hoon / Reuters

У минулому у Като був невеликий будівельний бізнес. Після цунамі він допомагав зносити зруйновані будинки, в яких постійно знаходив мертвих покинутих тварин. Шок і жалість змусили чоловіка залишитися і допомагати тваринам. Також коти стали приводом залишитися на землі, яка належала його родині у трьох поколіннях. "Я не хочу їхати, мені подобається жити в цих горах", - сказав він.

Фото: Kim Kyung-Hoon / Reuters

Поля біля його будинку вже знезаражують, а значить іншим жителям Наміе скоро дозволять повернутися в цей район. Поки цього не сталося, він витрачає близько 7000 доларів на місяць на корм для котів, собак і диких кабанів, які збираються біля його будинку на заході сонця.

Фото: Kim Kyung-Hoon / Reuters

Місцеві фермери вважають кабанів шкідниками, які руйнують порожні будинки. Для їхнього затримання уряд встановив пастки, і 25 лютого Като заарештували за звільнення пійманого кабана. Незабаром йому доведеться з'явитися на слухання і дати свідчення.

Фото: Kim Kyung-Hoon / Reuters

Уряд Японії зробив Фукусіму символом національного відродження на тлі підготовки до Олімпійських ігор у Токіо. Однак люди не поспішають повертатися на знезаражені землі, боючись сусідства з АЕС, поганою інфраструктурою і відсутністю робочих місць.

  • У Лондоні кіт заліз на дах поїзда, і його довелося затримати на 2,5 години. Пухнастий порушник порядку ніяк не хотів переривати свій відпочинок.
  • Раніше моряки врятували чотирьох рудих котів з тонучого корабля. Офіцеру ВМФ Таїланду довелося виносити їх на спині.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Говорять про вас за вашою спиною: які знаки Зодіаку найбільш лицемірні

Астрологи назвали знаки Зодіаку, які є лицемірами та говорять за спиною - у списку опинилися Близнюки, Терези і Скорпіони

Що відомо про Максима Самчика - актора з серіалу "Одна родина", який підкорив серця українців

Що відомо про українського актора Максима Самчика, який зіграв Максима Куца в серіалі "Одна родина"

Дочка Емінема вийшла заміж: дівчина зворушила мережу теплими родинними фото

Хейлі Джейд Скотт вийшла заміж за свого обранця Евана МакКлінтока - який вигляд мали наречені, дк було весілля