Лайм

З'явився рейтинг найбільш продаваних музикантів світу - всіх обійшла група з Південної Кореї

Бойз-бенд BTS у 2020 році випустив два альбоми і побив рекорди Тейлор Свіфт

Південно-корейська поп-група BTS очолила список найбільш продаваних артистів 2020 року, обійшовши колишню рекордсменку Тейлор Свіфт, пише BBC.

У 2020 році бойз-бенд випустив два альбоми, обидва з яких зайняли у світових чартах верхні рядки. Це перша група з незахідних країн, яка досягла таких успіх, і перші музиканти, чиї пісні звучать в основному не англійською мовою.

Фото: Getty Images

Про успіхи BTS розповіла IFPI - міжнародна федерація виробників фонограм, яка з 1933 року представляє інтереси музичної індустрії в усьому світі.

Слідом за BTS в топ-10 найбільш продаваних артистів світу потрапили Тейлор Свіфт, Дрейк, The Weeknd, Біллі Айліш, Емінем, Post Malone, Аріана Гранде, Juice WRLD і Джастін Бібер.

Хто такі BTS

Група з Південної Кореї BTS, також відома як Bangtan Boys, утворилася у 2013 році. У ній 7 учасників віком від 23 до 28 років: Чонгук, Ві, Чімін, Сюга, Чин, RM і Джей-Хоуп. Пісні бойз-бенду збирають мільярди прослуховувань на стрімінгових платформах, їхні альбоми продаються мільйонними тиражами, а квитки на концерти в докарантинні часи розходилися в лічені години. У 2020 році компанія звукозапису BTS Big Hit Entertainment почала торгувати акціями, що принесло групі 108 млн доларів і компенсувало відсутність турів під час пандемії.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Після виїзду в України Потап показався в новій країні: де зараз перебуває репер

Український репер і продюсер Потап показав фото із Софії – столиця Болгарії – чим займається артист за кордоном

Міша Коллінз у Києві: відомий актор показав фото та зізнався в любові до України

Американський актор Міша Коллінз приїхав до України та показав фото на тлі знищеної російської техники, що виставлена у Києві

Jerry Heil вразила вишуканим образом на червоному хіднику у Каннах

Jerry Heil показала смілий образ на Каннському кінофестивалі - який вигляд мала співачка, яка була ціль її візиту