Лайм

Восьминіг вкрав у дайвера камеру та втер носа фотографам - його знімок переміг на міжнародному конкурсі

Хоча приз, звичайно ж, дістався власнику камери

Зробити гарний кадр з одного натиску вдається не всім фотографам-професіоналам. Хоча от в Австралії живе восьминіг, який впевнено з цим посперечається. Нещодавно підводний житель вихопив у дайвера камеру та встиг зробити фото. Вірите чи ні, але знімок переміг на міжнародному конкурсі фотографії Ocean Art, пише The Atlantic.

Ocean Art - щорічний конкурс фотографії підводного світу, в якому своїми роботами діляться десятки фотографів. Але бувають і сюрпризи. У 2021 році головний приз дістався не людині, а восьминогу. Як розповів фотограф Гаетано Гарджуло, він хотів зробити кілька кадрів неподалік від узбережжя Австралії, але як тільки занурився під воду, звідкись з'явився невеликий восьминіг.

Фото: Gaetano Dario Gargiulo / Ocean Art

Підводний житель вихопив камеру Гаетано, але фотограф не став панікувати. Чоловік спостерігав, адже подумав, що це з цього може вийти щось від цікаве. І не прогадав. Побачивши кадр, зроблений восьмилапим, він одразу ж вирішив надіслати його на конкурс.

На думку членів журі, фотографія восьминога видалася доволі естетичною, адже на неї потрапив не тільки він сам, але ще й мама з дитиною, які стоять на березі.

Незважаючи на те, що технічно перемогу здобув восьминіг, призовий фонд у розмірі $45 тисяч дістався фотографу. Дотепно, що для цього Гаетано навіть жодного разу не клацнув затвором камери. Дивимося заодно й інші роботи учасників конкурсу.

Фото: Steven Kovacs / Ocean Art

Фото: Kathrin Landgraf-Kluge / Ocean Art

Фото: Jon Anderson / Ocean Art

Фото: Thomas A. Gaitley / Ocean Art

Фото: Luke Gordon / Ocean Art

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil