Лайм

5 частих помилок при фарбуванні волосся вдома: як не зашкодити собі

Перед цією процедурою варто ретельно вивчити інструкцію або проконсультуватися із фахівцем

Навесні дівчата люблять експериментувати не тільки зі стилем в одязі, а й з кольором волосся. Якщо ви вже пробували фарбування з різними техніками, то, напевно, стикалися з певними труднощами. theLime вирішив розповісти про найбільш часті помилки при фарбуванні та меліруванні волосся.

Фото: pinterest.com

1. Забуваєте зробити тест на алергію і пробне фарбування невеликої ділянки

Перед фарбуванням обов'язково потрібно протестувати фарбу на невеликій ділянці шкіри, щоб зрозуміти, чи немає у вас на неї алергічної реакції. Найкраще це зробити за кілька днів до того, як ви запланували процедуру фарбування або мелірування.

Для цього необхідно нанести на шкіру на внутрішньому згині ліктя трохи барвника на 45 хвилин, потім змити його і поспостерігати протягом декількох днів. Якщо на шкірі не з'явилися почервоніння або подразнення, тоді ця фарба не викличе у вас ніяких запалень і лущення. Сміливо використовуйте її.

Також стилісти радять зробити пробне фарбування на невеликій ділянці волосся. Це допоможе зрозуміти, чи підходить вам колір чи ні. Правда, для цього вам знадобиться ще одна упаковка фарби.

2. Миєте голову в день фарбування або ж не змиваєте засоби для укладання

Багато дівчат забувають, що безпосередньо перед фарбуванням волосся не варто мити голову. Справа в тому, що для безпечного фарбування дуже важливий себум, який утворюється на шкірі і захищає її від хімічного впливу барвників. Але це зовсім не означає, що потрібно тиждень ходити з брудною головою.

Перед фарбуванням голову навіть не потрібно мочити - в такому випадку частина фарби буде стікати, і колір буде нерівномірним. Після фарбування стилісти теж не рекомендують вчащати з миттям голови, а також не використовувати шампуні проти лупи, щоб не змився пігмент.

Другий момент - якщо ви кожен день використовуєте засоби для укладання (пінку, лак, мус, гель і навіть бальзам для волосся), їх обов'язково потрібно змити перед фарбуванням, інакше фарба просто може не подіяти. Тому радимо ввечері помити голову, а вже на наступний день планувати фарбування або мелірування.

Фото: pixabay.com

3. Освітлюєте волосся за допомогою професійного окислювача

Фарбування волосся - складний процес, що вимагає наявності елементарних знань. Однак багато дівчат не обтяжують себе навіть прочитанням інструкції. Більш того, деякі готові експериментувати настільки, що купують професійний окислювач 9-12%, наносять його на волосся і тримають на ньому близько години. По-перше, це дуже шкідливо і може привести до опіку і алергічної реакції. По-друге, це псує волосся. А по-третє, може привести до того, що фарбування після освітлення дасть несподіваний результат - наприклад, волосся зеленого відтінку.

4. Тримаєте фарбу на волоссі довше

У процесі фарбування важлива не тільки послідовність нанесення фарби, а й дотримання чіткої кількості часу, скільки потрібно тримати фарбу на волоссі. Як відомо, її необхідно нанести спочатку на коріння, потім по всій довжині і в самому кінці - на пасма біля обличчя. Не тримайте фарбу довше визначеного виробником часу, адже це може завдати волоссю непоправної шкоди.

5. Використовуєте металевий гребінець

Зазначимо, що під час фарбування категорично не можна використовувати металеві гребінці, шпильки або інші аксесуари. Справа в тому, що метал окислюється і вступає у реакцію з фарбою, що може найнесподіванішим чином позначитися на кінцевому результаті. Краще взяти гребінець з пластику, кераміки або дерева.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Що відомо про співака Baby Lasagna з Хорватії, якому прогнозують перемогу на "Євробаченні-2024"

Baby Lasagna претендує на перемогу у Євробаченні-2024 за прогнозами букмекерів - що відомо про артиста та його конкурсну пісню

У Мальме проходить "Євро­­бачення-2024" - онлайн-трансляція першого півфіналу

7 травня о 22:00 за Києвом стартує "Євробачення-2024" - дивитись онлайн трансляцію першого півфіналу конкурсу

Найособливіший секрет: Ірина Федишин натякнула на третю вагітність у новому кліпі

Ірина Федишин втретє вагітна - співачка розсекретила свою вагітність у новому кліпі та показалася разом з чоловіком - відео