Лайм

Європарламент оголосив територію ЄС простором свободи для представників ЛГБТ

"Бути собою - це не ідеологія"

Європейський парламент оголосив територію Євросоюзу простором свободи для представників ЛГБТ-спільноти. 11 березня за відповідну пропозицію проголосувала більшість депутатів, пише Deutsche Welle. Проти виступили праві партії - консерватори та націоналісти - які звинуватили своїх колег у "лівій пропаганді".

Як зазначає видання, резолюція стала реакцією на події у Польщі, де близько 100 муніципалітетів виступили проти так званої ідеології ЛГБТ і почали оголошувати свої території "вільними" від представників спільноти.

"Бути собою - це не ідеологія. Це ваша ідентичність, - зазначила глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн. - Ніхто й ніколи не зможе цього відібрати".


Раніше представників ЛГБТ підтримав і Папа Римський Франциск. Глава католицької церкви назвав гомосексуалів божими дітьми та закликав узаконити одностатеві шлюби.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Де зараз Ніно Катамадзе - грузинська співачка, яка планувала переїхати жити в Україну під час війни

Грузинська співачка Ніно Катамадзе, яка рік тому заявляла про плани переїхати до України, заявила, що залишиться в Грузії, щоб продовжувати допомагати українцям

Травесті-діва Монро прокоментувала ставлення до можливої мобілізації після прийняття нового закону

Після ухвалення нового закону про мобілізацію трансгендерна Діва Монро заявила, що готова відвідати ТЦК

Хто виступатиме у першому півфіналі "Євробачення-2024": пісня України та інших країн-учасниць

Коли виступатиме Україна на "Євробаченні-2024" - пісня alyona alyona і Jerry Heil та інших учасників першого півфіналу, що відбудеться 7 травня