Лайм

Бейонсе після "Греммі-2021" встановила абсолютний рекорд в історії премії

Співачка зібрала в особистій колекції вже 28 статуеток

Американська R'n'B-співачка Бейонсе за підсумками церемонії "Греммі-2021" встановила рекорд у більш ніж 60-річній історії музичної премії. Виконавиця перемогла в номінаціях "Краще музичне відео" (кліп до пісні Brown Skin Girl), "Краща пісня в жанрі R&B" (Black Parade), а також "Краща реп-пісня" та "Краще реп-виконання" за дует з Megan Thee Stallion (Savage).

Beyonce на церемонії "Греммі-2021" Фото: Getty Images

Таким чином Beyonce не тільки вибилася в лідери за кількістю нагород цього року, а й збільшила свою колекцію отриманих "Греммі" до 28-ми статуеток, що є рекордом серед жінок за всю історію премії.

Раніше лідером за кількістю нагород була американська кантрі-співачка Елісон Краусс (27 статуеток). Найбільшу кількість премій досі утримує угорський диригент Георг Шолті (31 статуетка).

  • 63-тя щорічна церемонія вручення премій "Греммі" відбулася 14 березня в лос-анджелеському спорткомплексі Стейплс-центр. За підсумками вечора найкращою піснею року стала композиція I Can't Breathe реп-виконавиці H.E.R, в категорії "Запис року" перемогли Біллі Айліш та її пісня Everything I Wanted, а статуетку за кращий альбом взяла платівка Тейлор Свіфт Folklore. У категорії "Кращий новий виконавець" премія дісталася молодій реп-виконавиці Megan Thee Stallion.
  • Читайте також на theLime, як у листопаді минулого на "Греммі" оголосили номінантів, але "забули" про The Weeknd - співак звинуватив премію в корупції та зарікся будь-коли брати в ній участь.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Еден Голан, участь якої у "Євробаченні-2024" була під загрозою, виступила у другому півфіналі: відео

Ізраїль виступив на Євробаченні-2024 у другому півфіналі 9 травня - Еден Голан спочатку освистали, а потім аплодували їй

Чим запам'ятався другий півфінал "Євробачення 2024", який відбувся у Мальме: головні подробиці ефіру

Другий півфінал Євробачення 2024 9 травня - дивитися онлайн трансляцію конкурсу - хто виступав і якими були результати голосування

Які країни потрапили у фінал "Євробачення-2024" після другого півфіналу: результати голосування

Стали відомі імена нових фіналістів після проведення другого півфіналу Євробачення 2024 - як виглядає таблиця результатів, хто у фіналі