Лайм

Помер Яфет Котто - зірка "Чужого" та лиходій з бондіани

Актор пішов на 82 році життя

Помер актор Яфет Котто, відомий за фільмами "Чужий" і "Живи і дай померти", пише Variety. Йому був 81 рік.

Смерть Котто в Facebook підтвердила його дружина Тессі. "У деяких своїх фільмах ти грав лиходіїв, але для мене ти справжній герой, та й для багатьох людей також. Хороший батько, хороший чоловік, порядна людина, яких мало", - написала вона.

Фото: кадр з фільму "Чужий" (1979)

У 8-му фільмі бондіани "Живи і дай померти" (1973) Котто виконав подвійну роль - корумпованого карибського диктатора доктора Канангі, а також його альтерего - продавця наркотиків містера Біга.

У фільмі "Чужий" (1979) Котто зіграв головного бортінженера Денніса Паркера. Хоча агент радив йому відмовитися від ролі, тому що його зарплату не вказали, Яфет погодився працювати з Рідлі Скоттом. Щоб посилити екранну напруженість між Паркером та Еллен Ріплі, режисер порадив Котто сперечатися з Сігурні Вівер на знімальному майданчику.

Серед інших відомих фільмів і серіалів із Яфетом Котто - "Людина, що біжить", "Брубейкер", "Зоряна палата", "Пересторога", "Око тигра", "Вона написала вбивство", "Забійний відділ".

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Євгенія Власова пояснила зникнення зі сцени на роки та заговорила про відновлення кар'єри

Євгенія Власова розповіла, чому зникла із шоу-бізнесу - співачка заявила, що їй потрібно було зробити паузу через обставини у житті

Ірина Сопонару вийшла заміж за свого коханого-іноземця: акторка показала зворушливі весільні кадри

Ірина Сопонару і її обранець Ріс одружилися - акторка показала весільні кадри - що відомо про її особисте життя

Рожевий манікюр на випускний: стильні дизайни у модному кольорі

Дівчатам, які готуються до випускного, варто обрати ніжні відтінки манікюру, які асоціюються з молодістю та свіжістю. Рожевий колір манікюру може ідеального доповнити ваш образ