Лайм

Експерти назвали місто з найбруднішим повітрям - на фото це видно неозброєним оком

Брудне повітря в Нью-Делі щороку забирає життя десятків тисяч людей

Нью-Делі очолив рейтинг світових столиць із найбруднішим повітрям. Про це йдеться у звіті IQAir - швейцарської групи, яка вимірює якість повітря на основі концентрації в ньому шкідливих для легенів частинок PM2,5.

Фото: Getty Images

PM2,5 - це забруднювач, що складається з твердих мікрочастинок і дрібних крапельок рідини розміром до 2,5 мк. Його тривалий вплив на організм може привести до смертельних захворювань, включаючи рак.

Фото: Getty Images

Згідно зі звітом IQAir про якість повітря в світі за 2020 рік, в Індії знаходиться 35 з 50 найбрудніших міст світу. У Нью-Делі середньорічна концентрація PM2,5 в кубічному метрі повітря становила 84,1 мкг при нормі не більше 25. Дослідження Greenpeace Southeast Asia Analysis і IQAir показало, що в столиці Індії забруднення повітря стало причиною 54000 передчасних смертей у 2020 році.

Фото: Getty Images

На сайті IQAir рейтинг найзабрудненіших міст оновлюється щодня. Станом на 17 березня 2021 года Київ займає в ньому 29 місце.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Як склалося особисте життя Іраклі Макацарії, який шукав кохання на шоу "Холостяк"

Бізнесмен Іраклі Макацарія здобув популярність завдяки шоу Холостяк. Наразі він з сім'єю живе в Грузії

Живемо в інші часи: Марічка Падалко розповіла про 17-річного сина, який освоює військову навичку

Син Марічки Падалко і Єгора Соболєва у 17 років освоює військову навичку - хлопець вчиться збирати fpv-дрони, щоб допомогти батьку на фронті

Які вишиванки вибрали Володимир і Олена Зеленські у свято: що означають символи

Що означають символи на вишиванці Володимира Зеленського та Олени Зеленської, в яких вони привітали українців з Днем вишиванки 2024