Лайм

Бенксі продав свою роботу за рекордну суму, але гроші йому не дістануться

Вся сума від продажу картини піде на благодійність

Робота Бенксі "Game Changer" пішла з молотка за рекордні $ 20 млн на аукціоні Christie's, пише BBC. Це найдорожчий твір вуличного художника, але грошей за нього він не отримає - вся сума дістанеться благодійному фонду Національної служби охорони здоров'я Великобританії.

Фото: Christie's

"Game Changer" вперше з'явилася в фойє лікарні Саутгемптона під час першої хвилі пандемії. На ній зображений хлопчик, який грається з лялькою-супергероєм у костюмі медсестри. "Спасибі за все, що ви робите. Я сподіваюся, що з цією [роботою] в лікарні стане трохи світліше, навіть якщо вона чорно-біла", - говорилося в записці.

Раніше найдорожчою роботою анонімного британського художника вважався "Розвинутий парламент" - зображення Палати громад парламенту Великобританії, яку заповнили шимпанзе. За неї Бенксі отримав $ 13,5 млн.

Фото: Sothbey's

  • Найбільшу в світі картину продали за рекордну суму - вона розміром з бальний зал. Площа роботи "Подорож людства" - 1600 кв.м.
  • Чоловік знайшов картину, яку купив за долар на вуличній барахолці, і її нова ціна величезна. Абстрактний малюнок виявився роботою відомого художника.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Пісні, які підкорили "Євробачення-2024": відео найкращих виступів

У Мальме відбувся фінал Євробачення 2024 - якими були найкращі виступи артистів - хто потрапив у топ-7 - відео

Оцінки для України на "Євробаченні-2024": як голосували журі та шанувальники

alyona alyona і Jerry Heil посіли 3 місце на Євробаченні 2024 за результатами суддівського та глядацького голосування - таблиця

Що відомо про переможця "Євробачення-2024" Nemo, який ідентифікує себе як небінарну особу

Немо Меттлер зі Швейцарії виграв Євробачення 2024 - що відомо про життя та кар'єру музиканта, який позиціонує себе як небінарна особа