Лайм

Креативний музикант робить флейти з усього - він уже зіграв на рушниці, милиці, колесі і цеглині

Хав'єр Лозано напевно зміг би "зіграти ноктюрн на флейті водостічних труб"

Каталонський музикант Хав'єр Лозано створює нетрадиційні духові інструменти, основою яких стають найменш відповідні, на перший погляд, предмети. Так, у його колекції є "флейти" з іржавого вуличного бар'єру, милиці, велосипедного керма і навіть цеглини.

Лозано - винятковий віртуоз, і може зіграти практично на будь-якому предметі. "Музика присутня в усьому", - переконаний він.


Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Xavier Lozano (@xavibufa)

На конференції TED Talks музикант розповів, що в 1996 році зламав ногу, і це допомогло йому розкрити творчий потенціал. Чоловік вивчав традиційні аерофони і зауважив, що в його милиці є отвори для регуляції висоти. Він спробував зіграти на ньому, як на звичайній флейті, і з подивом відзначив мелодійність предмета. Відтоді він змінив погляд на звичні речі, пристосовуючи їх для музичних цілей.

За свою довгу кар'єру креативний каталонець співпрацював із різними музикантами і проектами, був ведучим музичної освітньої програми, виступав на телебаченні і дав десятки концертів. Публіку захоплює, як спритно Хав'єр Лозано управляється з нестандартними інструментами.

"Музика - це людська потреба, але у нас не завжди є кларнет, флейта або скрипка Страдіварі, - каже Лозано. - Музика - як любов, вона скрізь і оточує нас, куди б ми не пішли".

  • Креативний тато зробив новонароджену дочку героїнею відомих картин, і це наймиліші шедеври. Родині довелося чимало потрудитися над фотосесією, але зусилля того варті.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Говорять про вас за вашою спиною: які знаки Зодіаку найбільш лицемірні

Астрологи назвали знаки Зодіаку, які є лицемірами та говорять за спиною - у списку опинилися Близнюки, Терези і Скорпіони

Що відомо про Максима Самчика - актора з серіалу "Одна родина", який підкорив серця українців

Що відомо про українського актора Максима Самчика, який зіграв Максима Куца в серіалі "Одна родина"

Дочка Емінема вийшла заміж: дівчина зворушила мережу теплими родинними фото

Хейлі Джейд Скотт вийшла заміж за свого обранця Евана МакКлінтока - який вигляд мали наречені, дк було весілля