Лайм

Харві Вайнштейн оскаржить вирок за сексуальне насильство - він назвав суд нечесним

У 2020 році продюсера засудили до 23 років в'язниці

Харві Вайнштейн оскаржить вирок за сексуальне насильство і згвалтування. У березні 2020 року 69-річного кінопродюсера засудили до 23 років тюремного ув'язнення, і тепер він домагається повторного судового розгляду, пише Sky News.

Фото: Getty Images

Вайнштейн стверджує, що суд Нью-Йорка відмовив йому в неупередженості і не усунув присяжного засідателя, який написав книгу про "напади чоловіків старшого віку на молодих жінок". Також продюсер поскаржився, що суддя Джеймс Берк відмовив йому в презумпції невинності і дозволив трьом жінкам дати свідчення, хоча по їхнім звинуваченнями не було порушено кримінальної справи.

Нагадаємо, що Харві Вайнштейна засудили за напад на колишню помічницю Мімі Хейлі і згвалтування актриси Джесіки Манн. Сам він заперечує будь-які сексуальні контакти без згоди, а свій вирок вважає "суворим і надмірним".

Юристи Вайнштейна подали до Апеляційної палати документ, де вказали "серйозні помилки в судовому розгляді". "Ми впевнені, що Апеляційна палата визнає ці проблеми досить серйозними, щоб вимагати скасування обвинувального вироку", - сказав адвокат Баррі Камінс.

Ще п'ятеро жінок звинувачують Вайнштейна в згвалтуванні і сексуальному посяганні, і після вироку в Нью-Йорку продюсера судитимуть в Лос-Анджелесі. Якщо його визнають винним, він може отримати до 140 років тюремного ув'язнення.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Представниці України на "Євробаченні-2024" провели другу репетицію в Мальме: фото

Україна провела другу репетицію на сцені "Євробачення-2024" - як виступили alyona alyona і Jerry Heil

Таню Муіньо – постановниця номера alyona alyona і Jerry Heil на "Євробаченні-2024": що кажуть артистки

Таню Муіньо, яка співпрацює зі світовими зірками, є постановницею номера alyona alyona і Jerry Heil для Євробачення-2024

Актор Юрій Феліпенко поділився, як проходять його військові навчання у батальйоні "Ахіллес"

Актор Юрій Феліпенко висловився про навчання в підрозділі Ахіллес та сталення до акторської професії після мобілізації