Лайм

Аукціон скасував продаж дешевої картини - вона може бути втраченим шедевром за 150 млн євро

Роботу хотіли продати за 1500 євро

Іспанія заблокувала аукціон в Мадриді через картину "Терновий вінець", яка може виявитися давно загубленим шедевром Караваджо - італійського художника епохи Відродження.

BBC пише, що початкова ціна роботи становила всього 1500 євро, тоді як її справжня вартість може досягати 150 мільйонів євро.

Фото: EL PAÍS

На полотні 17 століття зображений Ісус прямо перед розп'яттям. Через побоювання, що "Терновий вінець" продадуть за кордон, уряд Іспанії заблокував аукціон за кілька годин до його початку. Про цінний лот міністерству культури країни розповіли експерти музею Прадо в Мадриді. У них, нібито, є достатньо доказів, що картина може бути оригінальною роботою Караваджо.

"Картина цінна, ми сподіваємося, що це Караваджо", - сказав міністр культури Іспанії Хосе Мануель Родрігес Урібес.

Зараз картина проходить експертизу. Історикам мистецтва необхідно провести технічне і наукове дослідження картини, а також академічні дебати про її автентичність. Для цього використовують судово-медичну експертизу полотна і фарби, оцінку техніки і стилів епохи, в яку картину написали, а також методів художника та його учнів.

  • Пара випадково зіпсувала картину за сотні тисяч - вони не зрозуміли, що це сучасне мистецтво. Відвідувачі виставки вирішили, що на цьому полотні може помалювати кожен бажаючий.
  • Анджеліна Джолі продала подарунок Бреда Пітта за рекордну суму. Картина Вінстона Черчилля принесла актрисі мільйони доларів.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Видання Заборона потрапило в скандал через нецензурну лексику - кулінар Євген Клопотенко опублікував листування нібито з журналістом медіа

Рак відсік все непотрібне: 35-річна українська акторка вперше розповіла про лікування онкологічної хвороби

Акторка Катерина Молчанова повідомила, що лікується від раку - онкологію у жінки виявили на ранній стадії і вже зробили операцію

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували