Лайм

Помер принц Філіп: 10 зворушливих фото королеви та її чоловіка, які пронесли любов крізь роки

Єлизавета і Філіп прожили разом 73 роки

У віці 99 років не стало принца Філіпа. Інформація про смерть чоловіка королеви Єлизавети II з'явилася на офіційному сайті Британської монархії.

"З глибоким сумом Її Величність Королева оголосила про смерть свого коханого чоловіка, Його Королівської Високості принца Філіпа, герцога Единбурзького. Його Королівська Високість мирно помер сьогодні вранці у Віндзорському замку. Королівська родина приєднується до людей з усього світу, оплакуючи його втрату", - йдеться в заяві.

Фото: instagram.com/theroyalfamily/

Принц Філіп народився у 1921 році і успадкував титули принца Грецького і Датського, від яких відрікся заради одруження на Єлизаветі у 1947 році. Свою любов до британської принцеси Філіп підтвердив ще однією жертвою - переходом із грецького православ'я в англіканську церкву. Цього вимагала британська знать, яку не влаштовувало, що до Другої світової війни сестри Філіпа вийшли заміж за німецьких аристократів, які підтримали Адольфа Гітлера.

Весілля Єлизавети і Філіпа 20 листопада 1947 року Фото: Getty Imges

Перед весіллям Єлизавети і Філіпа король Георг VI присвоїв своєму зятю титул герцога Единбурзького, який він носив до самої смерті. І хоча Філіп так і не став королем, напередодні коронації Єлизавета II присвоїла йому титул принца Великобританії і Північної Ірландії. На знак подяки той першим присягнув на вірність молодій королеві.

Королівська родина з принцом Чарльзом і принцесою Анною Фото: Getty Imges

Фото: Getty Imges

Хоча через патріархальні правила британської монархії Філіп так і не став королем, його внесок у служіння Британії складно переоцінити. У 1997 році, коли Єлизавета і її чоловік святкували золоте весілля, королева посвятила йому теплі слова.

"Він - людина, якій нелегко сприймати компліменти, але всі ці роки він був і залишається моєю силою. І я, і вся його родина, і ця, і багато інших країн зобов'язані йому більше, ніж він коли-небудь запитав би, або ми колись могли б дізнатися", - сказала вона в урочистій промові.

Фото: Getty Imges

Фото: Getty Imges

Фото: Getty Imges

Шлюб королеви Єлизавети і принца Філіпа тривав 73 роки. Разом вони виховали чотирьох дітей - принца Чарльза, принцесу Анну, принца Ендрю і принца Едуарда. Перед смертю 99-річний Філіп встиг привітати дев'ятого і десятого правнуків - синів принцеси Євгенії та Зари Тіндолл, дочки принцеси Анни.

Фото: Getty Imges

Фото: Getty Imges

Фото: instagram.com/theroyalfamily/

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Тіна Кароль вперше розповіла про величезний кредит, пов'язаний з її участю у "Євробаченні-2006"

Тіна Кароль зізналася, як її підставили під час участі у Євробаченні-2006 - співачка мала виплачувати величезний кредит

Дружина Сергія Тігіпка розкрила стать майбутньої дитини: хто народиться в сім'ї, де підростає троє синів

Вагітна дружина Сергія Тігіпка Анна Зіневич повідомила, що вони з чоловіком чекають на доньку - у сім'ї політика підростає троє синів

Після виїзду в України Потап показався в новій країні: де зараз перебуває репер

Український репер і продюсер Потап показав фото із Софії – столиця Болгарії – чим займається артист за кордоном