Лайм

Жителі Флориди зняли вогняну кулю в небі, і вчені сперечаються, що це було: відео

Яскравий блакитний спалах помітили сотні людей

13 квітня вогняна куля промайнула в нічному небі над Флоридою так низько, що Американська метеоритна спілка отримала сотні повідомлень і десятки відеозаписів інциденту, пише The Guardian.

Команда каналу CBS12 випадково зняла, як об'єкт яскраво спалахнув у небі й освітив околиці блакитним вогнем. Також момент потрапив на камери спостереження і відеореєстратори.

У науковому товаристві спалахнули дебати про те, що саме вибухнуло в небі. Деякі експерти вважають, що це був астероїд 2021 GW4, який мав пройти повз Землю в ніч на 13 квітня. Інші запевняють, що об'єкт міг бути уламком астероїда. Астроном Джонатан Макдауелл з Гарвард-Смітсонівського центру астрофізики сказав, що об'єкт не має нічого спільного з GW4. "Це невеликий камінь, який вривається в атмосферу зі швидкістю 6,5 тисячі кілометрів на годину і спалахує полум'ям на висоті близько 48 км. Відбувається десь майже кожного дня", - написав він у Twitter.

Астроном НАСА Білл Кук повідомив Palm Beach Post, що це був фрагмент астероїда розміром близько 274 метрів, який увійшов в атмосферу Землі на швидкості 61 тис км на годину і зруйнувався на висоті 37 км над Атлантикою. За словами Кука, в процесі руйнування метеор випустив енергію, еквівалентну 14 тоннам в тротиловому еквіваленті. "Такі речі трапляються то тут, то там. Атмосфера зруйнує все, що менше футбольного поля", - сказав учений.

  • У будинок хлопця впав величезний камінь, і зробив його багатим. Виявилося, це цінний метеорит віком близько 4,5 мільярда років.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Як склалося особисте життя Іраклі Макацарії, який шукав кохання на шоу "Холостяк"

Бізнесмен Іраклі Макацарія здобув популярність завдяки шоу Холостяк. Наразі він з сім'єю живе в Грузії

Живемо в інші часи: Марічка Падалко розповіла про 17-річного сина, який освоює військову навичку

Син Марічки Падалко і Єгора Соболєва у 17 років освоює військову навичку - хлопець вчиться збирати fpv-дрони, щоб допомогти батьку на фронті

Які вишиванки вибрали Володимир і Олена Зеленські у свято: що означають символи

Що означають символи на вишиванці Володимира Зеленського та Олени Зеленської, в яких вони привітали українців з Днем вишиванки 2024