Лайм

Фільм "Земля кочівників" отримав три "Оскари": що варто дізнатися про нього перед переглядом

Роуд-муві Хлої Чжао завоював головні нагороди Американської кіноакадемії

26 квітня в Лос-Анджелесі відбулася церемонія вручення премії "Оскар-2021", і абсолютним тріумфатором вечора став фільм "Земля кочівників". Він завоював нагороди "Кращий фільм" і "Кращий режисер", а також приніс виконавиці головної ролі Френсіс Макдорманд її третій "Оскар".

Перемога "Землі кочівників" не стала несподіванкою: напередодні "Оскара" картина зібрала 140 нагород, серед яких - "Золотий глобус", "Вибір критиків" і "Золотий лев" Венеціанського кінофестивалю.

Фільм "Земля кочівників" є адаптацією документального роману журналістки Джесіки Брудер про американців, які після економічної кризи 2008 року залишилися без постійного місця проживання, поселилися в фургонах і подорожують по США в пошуках роботи. Френсіс Макдорманд і Девід Стретейрн стали єдиними професійними акторами у фільмі: інші герої - реальні "кочівники", які поділилися історіями свого життя зі знімальною командою.

Фото: Getty Images

Оскароносна Макдорманд грає вдову на ім'я Ферн, яка після смерті чоловіка освоює премудрості кочового життя і шукає гармонію у важких обставинах. Її історія не вибивається із загальної реалістичної канви, тому фільм зворушує щирістю і простотою.

"Земля кочівників" - третій фільм Хлої Чжао, американки китайського походження. Раніше вона працювала в незалежному кіно, але в 2021 на екрани вийде її перший високобюджетний фільм - екранізація коміксу Marvel "Вічні" з Анджеліною Джолі, Сальмою Хайек, Річардом Медденом, Кітом Харінгтон та іншими зірками.

Виконавиця головної ролі Френсіс Макдорманд отримала нагороду Американської кіноакадемії вже втретє. Перший "Оскар" дістався їй у 1997 році за фільм "Фарго", а другий - у 2018 році за драму "Три білборда на кордоні Еббінгу, Міссурі". Також вона була одним із продюсерів "Землі кочівників".

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Євгенія Власова пояснила зникнення зі сцени на роки та заговорила про відновлення кар'єри

Євгенія Власова розповіла, чому зникла із шоу-бізнесу - співачка заявила, що їй потрібно було зробити паузу через обставини у житті

Ірина Сопонару вийшла заміж за свого коханого-іноземця: акторка показала зворушливі весільні кадри

Ірина Сопонару і її обранець Ріс одружилися - акторка показала весільні кадри - що відомо про її особисте життя

Рожевий манікюр на випускний: стильні дизайни у модному кольорі

Дівчатам, які готуються до випускного, варто обрати ніжні відтінки манікюру, які асоціюються з молодістю та свіжістю. Рожевий колір манікюру може ідеального доповнити ваш образ