Лайм

Амстердам побудує еротичний центр на заміну кварталу червоних ліхтарів

Цим проектом мерія намагається убезпечити секс-працівників

Амстердам "згортає" знаменитий квартал червоних ліхтарів, пише The Guardian. Замість нього за містом побудують п'ятиповерховий еротичний центр з двома барами, сотнею невеликих кімнат і місцем для "еротичних розваг", наприклад стриптиз-клубом.

Фото: Getty Images

Проект міській раді запропонувала мер Амстердама Фемке Халсема, якій у січні дозволили закрити значну кількість віконних борделів у вузьких провулках навколо доків, де знаходиться квартал червоних ліхтарів. Своєю метою вона назвала поліпшення умов для секс-працівників та очищення історичного центру міста, включаючи знаменитий район Де Валлен.

"Якщо ви пройдете дуже вузькими вуличками, ви побачите величезні натовпи туристів, які стоять перед вікнами, фотографують вразливих іноземок і сміються над ними. Як жінка, я не можу змиритися з таким приниженням жінок. Я не можу це прийняти. Це суперечить усім правам жінок та ідеї про те, що ми хочемо розширити можливості секс-працівників", - сказала Халсема.

Місце для будівництва центру все ще не обрали. Згідно з планом, він буде стягувати плату за вхід, щоб не приваблювати туристів, які приїжджають у Де Валлен з усього світу.

Ідею мера підтримали не всі. Некомерційний фонд, заснований колишньою секс-працівницею Маріскою Майор, написав у Твіттері: "Багато секс-працівників на Де Валлен не хочуть в еротичний центр. Вони хочуть залишити вікна в кварталі червоних ліхтарів. Знову і знову секс-працівників звинувачують у незручностях, яких вони не створювали".

  • Стара церква піднялася з озера в Мексиці - вона була під водою десятки років. Храм XIX століття затопили в 1979 році заради будівництва дамби.
  • У Португалії відкрили найдовший підвісний міст у світі, і це справжнє випробування на сміливість. Міст знаходиться на висоті 176 метрів над ущелиною і швидкої річкою.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Серце моє ніколи не буває вільне: Ірина Білик заінтригувала змінами в особистому житті

Ірина Білик розповіла про своє особисте життя. Серце співачки зайнято

Як українські зірки відреагували на перемогу Усика над Ф’юрі

Олександр Усик поборов Тайсона Ф'юрі. Українські зірки емоційно відреагували на історичну перемогу

Чемпіон світу з боксу в надважкій вазі: дружина Олександра Усика зворушливо привітала коханого з перемогою

Український боксер Олександр Усик переміг Тайсона Ф'юрі та став чемпіоном світу. Дружина спортсмена Катерина Усик емоційно привітала коханого