Лайм

Скандал на "Золотому глобусі": чому Том Круз відмовився від нагород, а канал NBC - від трансляції премії

Протягом 20 років в журі кінопремії не було чорношкірих членів

Том Круз у знак протесту повернув три своїх "Золоті глобуси" Голлівудській асоціації іноземної преси (HFPA), пише CNN. Причиною став скандал навколо HFPA, який розгорівся після лютневого розслідування Los Angeles Times.

Фото: Getty Images

"Золотий глобус" вважається другою за престижністю кінопремією після "Оскара". З 1944 року її присудженням займається HFPA - некомерційна організація журналістів, до якої входить 87 учасників із 55 країн світу. Los Angeles Times з'ясували, що протягом 20 років в HFPA не було жодного чорношкірого члена. Також у статті були підняті етичні питання, пов'язані з фінансовими вигодами для деяких учасників асоціації.

Через відсутність різноманіття громадськість зажадала реформувати HFPA. Том Круз повернув свої нагороди, отримані у 1990, 1997 і 2000 році за фільми "Народжений четвертого липня", "Джеррі Магуайр" і "Магнолія". Після цього канал NBC, який транслював "Золотий глобус" більше 10 років, відмовився показувати шоу у 2022 році.

"Ми вважаємо, що HFPA прагне до значної реформи. Однак зміни такого масштабу вимагають часу і зусиль, і ми твердо впевнені, що HFPA потрібен час, щоб зробити це правильно. Таким чином, NBC не транслюватиме "Золотий глобус" у 2022 році" , - йдеться в заяві каналу.

До протесту приєдналася Скарлетт Йоханссон, яка закликала колег відмовитися від участі у заходах, спонсорованих HFPA. Вона розкритикувала асоціацію за сексизм, через який багато років не бере участі в їхніх конференціях.

"HFPA - це організація, яка була узаконена такими, як Харві Вайнштейн. Якщо не буде необхідної фундаментальної реформи всередині організації, я вважаю, що пора відступити від HFPA і зосередитися на важливості і силі єдності всередині наших профспілок та галузі в цілому", - сказала актриса в заяві для Variety.

Netflix, WarnerMedia і кілька великих ЗМІ також відмовилися брати участь у заходах "Золотого глобуса" до тих пір, поки проблеми не будуть "належним чином вирішені". Канал NBC припустив, що зможе транслювати шоу лише в січні 2023 року.

У HFPA пообіцяли залучити до роботи чорношкірих журналістів, збільшивши кількість учасників з 87 до 100, але таке рішення не допомогло зам'яти скандал. Асоціації довелося звільнити президента Філіпа Берка після оприлюднення електронного листа, в якому він назвав рух Black Lives Matter "групою ненависті".

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Герой нашого часу: новим "Холостяком" став відомий український ветеран

СТБ назвали нового героя Холостяка 13 - ним виявився військовослужбовець Олександр Терен Будько, який втратив обидві ноги на фронті

Переможці "Євробачення-2024" Nemo заспівали українською "Teresa & Maria": яскраве відео

Nemo разом з alyona alyona і Jerry Heil заспівали українською пісню Teresa & Maria - відео та реакція співачок

"Євробачення 2023", яке проходило у Британії від імені України, отримало премію BAFTA TV

Євробачення 2023, яке було у Британії від імені України, здобуло премію BAFTA у номінації Найкраще шоу у прямому ефірі