Лайм

З глибин океану на пляж вимило моторошну рибу з гострими як скло зубами: фото

Страшна істота виявилося глибоководною рибою

Незвичайну чорну рибу з гострими зубами, круглим тілом і довгим вудилищем на голові вимило на берег каліфорнійського пляжу. Фотографії моторошної істоти з роззявленою пащею з'явилися на Facebook-сторінці національного парку Кристал Коув.

Фото: Facebook

"Побачити справжню рибу-вудильника випадає дуже рідко. Невідомо, як і чому вона опинилася на березі", - йдеться в повідомленні.

Фото: Facebook

Фахівці визначили, що риба відноситься до роду Гімантолоф із ряду вудильникоподібних, яких також називають "морськими чортами". Такі істоти живуть у водах Атлантичного, Індійського і Тихого океанів на глибині понад 1000 метрів. Вони можуть всмоктувати і ковтати здобич розміром з їхнє власне тіло, а гострі як скло зуби дозволяють усунути будь-який опір.

Фото: Facebook

"Тільки у самок на голові є довге стебло з біолюмінесцентними кінчиками, які служать приманкою, щоб заманити здобич у темних водах", - йдеться в повідомленні Кристал Коув.

Самки таких риб можуть виростати до 50 см, тоді як самці досягають всього 5 см. Єдина мета самців - допомогти самицям розмножуватися. Вони чіпляються за партнерку зубами і стають "сексуальними паразитами", з часом зливаючись із самкою, поки від їх форми не залишиться нічого, окрім сім'яників для розмноження.

  • Китайський зоопарк тижнями приховував втечу леопардів, і весь цей час хижаки лякали городян. Великі коти протягом трьох тижнів гуляли по Хначхоу, населення якого складає 10 млн чоловік.
  • Хлопець пішов на рибалку і сам ледь не став уловом. Виявилося, що у воді на нього чекав уважний хижак.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Ми не спілкуємось: Дмитро Коляденко розповів про сварку з Іриною Білик

Дмитро Коляденко зізнався, що більше не спілкується зі своєю колишньою Іриною Білик через неприємну ситуацію

Дуже боляче: Світлана Тарабарова повідомила про втрату рідної людини

Українська співачка Світлана Тарабарова повідомила, що помер її батько – чоловікові було 70 років

Боролася з внутрішніми демонами: Lida Lee прокоментувала свій стан на тлі чуток про алкозалежність

Lida Lee розповіла про своє самопочуття на тлі заяв про проблеми з алкоголем - вона заявила, що боролася з власними демонами