Лайм

Українські знаменитості у День вишиванки приміряли свої найкращі вбрання: хто і в чому відзначає свято

Селебріті дістали з гардероба свої національні вбрання та приєдналися до святкової ініціативи

Щорічно в третій четвер травня в Україні відзначають День вишиванки. З нагоди свята українські знаменитості традиційно вбираються в свої найкращі вбрання з етнічними мотивами та красуються ними у соціальних мережах. Ми зібрали найкращі образи зірок, які доводять, що розшиті візерунками сорочки та сукні - не тільки гарний, але й практичний елемент сучасного гардероба.

Злата Огнєвіч

Співачка та героїня 2 сезону шоу "Холостячка" показала фотографію у стильній вишиванці білого кольору та поділилася теплими спогадами з дитинства.


Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від ZLATA OGNEVICH (@ zlata.ognevich)

"Тато. Крим. Вечір. Розкрита на столі книга про козацтво, де йдеться і про батьківський рід. Я пам'ятаю, як він мене до себе покликав і читав уривок з тієї книги. І я пам'ятаю свої відчуття: радість, здивування, захоплення і гаряче хвилювання, - поділилася артистка. - Бути украінцем- це стан душі. І я щаслива перебувати в такому стані!".

Камалія

Сьогодні у вишиванки вбралася вся сім'я співачки: чоловік-мільярдер Мохаммад Захур та дочки-близнюки - Мірабелла та Арабелла. "З Днем вишиванки! Нехай життя буде вишите тільки красивими кольорами!" , - привітала українців зірка.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Kamaliya (@kamaliyaofficial)


Олександр Педан

"Кожного року тішуся, як все більше людей виходить на вулицю у вишитих сорочках та й сам долучаюся. Мені здається, що вишиванка личить кожному. Її круто можна поєднати як з джинсами, так і з піджаком і це мега стильно!, - зазначив ведучий. - До речі, знаєте, хто першим поєднав українську вишиванку із буденним одягом? Іван Франко! Саме він стильно скомбінував вишиту сорочку із піджаком. У такому вигляді його можна побачити на 20-гривневій купюрі. Зверніть увагу".


Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Oleksandr Pedan (@pedanos)

Тарас Тополя

Поєднав українську вишиванку з джинсами й лідер гурту "Антитіла". Співак опублікував радісну фотографію, зроблену на даху багатоповерхівки, на якій позує у розшитій яскравими візерунками сорочці.


Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Taras Topolia (@tarastopolia)

Ольга Сумська

"Зі святом, друзі! З Днем української вишиванки", - написала актриса під знімком, на якому позує з чоловіком Віталієм Борисюком та молодшою дочкою Ганною.


Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Ольга Сумська (@olgasumska)

Світлана Тарабарова

Співачка покрасувалась у стильній сукні-вишиванці бренду Varenyky Fashion, який спеціалізується на етнічному одязі ручної роботи.


Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від @tarabarova

Ірина Федишин

Співачка на своєму прикладі показала, як носити вишиванку з жакетом. Ірина вибрала блузку з червоним орнаментом в тон піджака. "Вишиванка для українців - це не просто одяг. Це щось набагато більше. Це душа нашого народу, - зазначила артистка. - Нехай вишиванка об'єднує і надихає нас на нові звершення і здобутки. Зі святом!".


Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Ірина Федишин Iryna Fedyshyn (@irynafedyshyn)


Наталка Карпа

Співачка привітала дописувачів з Днем вишиванки і показала серію фотографій зі зйомок до свята. На знімку Наталка зображена в оточенні своїх колег, в числі яких Володимир Остапчук, Тарас Тополя з дружиною Alyosha, актори "Кріпосної" Наталка Денисенко і Тарас Цимбалюк та інші.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Наталка КАРПА (@natalkakarpa)

Соня Плакидюк

"Всесвітній день вишиванки - міжнародне свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення і носіння етнічного вишитого українського одягу. Свято не прив'язане ні до одного державного або релігійного і до нього може приєднатися кожен бажаючий, вдягнувши вишиванку", - написала фотограф.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Sonia Plakidyuk (@moi_sofism)


Команда "Дизель Студіо"

Актори гумористичного шоу привітали шанувальників зі святом і показали свої вишиванки: "З Днем вишиванки! Це символ, який об'єднує всіх українців по всьому світу. Вишивка уособлює і несе в собі духовне багатство, мудрість і зв'язок між поколіннями українців. Це наш національний оберіг!" .

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Дизель Студіо (@dizelstudio)

Жан Беленюк

"Люблю ловити "зацікавлені" погляди на собі в цей день, коли виходжу в ній [вишиванці] в світ, ну ви зрозуміли", - написав спортсмен і депутат під знімком у вишиванці.


Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Beleniuk Zhan (@zhanbeleniuk)

Петро Порошенко

"У нашій вишитій сорочці міститься потужна сила і особливе послання від минулих поколінь українців - майбутнім. Наша вишиванка - це урочисто, модно і завжди доречно. Вона об’єднує і надихає українців на нові перемоги не тільки в Україні, а і у найвіддаленіших куточках Землі. Вітаю усіх українців з Днем вишиванки! Запрошую ділитися своїми фотографіями у вишиванках. Разом ми - сила!" - написав колишній президент України.


Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Петро Порошенко (@petroporoshenko)

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Рано чи пізно ми всі воюватимемо: лідер гурту "Друга Ріка" розповів, чи варто мобілізувати артистів

Валерій Харчишин розповів, що думає про мобілізацію артистів. Музикант активно допомагає українській армії

Джамала у роковини депортації кримських татар розповіла щемливу історію своєї родини

У 80-ті роковини депортації кримських татар Джамала пригадала щемливу історію своєї родини. Жінка не могла стримати сльози

Вєрку Сердючку захейтили через виконання російських пісень в Києві

Вєрка Сердючка виступила в Києві. Зірку захейтили через виконання російських хітів