Лайм

Microsoft вирішили "вбити" свій найменш популярний продукт - ера Internet Explorer добігає кінця

Підтримка браузера припиниться влітку 2022 року

Microsoft припиняє підтримку Internet Explorer 15 червня 2022 року. У блозі компанії говориться, що після цього браузер не буде працювати на Windows 10 і стане недоступним для установки.

"Ми оголошуємо, що заміною Internet Explorer у Windows 10 стає Microsoft Edge. Додаток Internet Explorer 11 припинить свою роботу і не буде підтримуватися з 15 червня 2022 року для певних версій Windows 10", - написали розробники.

Колись браузер Internet Explorer був найбільш використовуваним у світі, але протягом останніх 20 років його популярність неухильно знижувалася. CNN пише, що його частка на ринку браузерів впала нижче 50% в 2010 році, а зараз становить близько 5%. Google Chrome - лідер серед браузерів, що займає 69% ринку.

Microsoft пояснили, що Internet Explorer працює повільно, не підходить для багатьох веб-задач і поступається в безпеці сучасним браузерам. Тим часом браузер Edge, створений Microsoft на основі відкритого коду Chrome, останніми роками набув набагато більшої популярності.

Internet Explorer з'явився ву 1995 році як частина Windows 95 і відразу став хітом. Він замінив Netscape Navigator, а на початку 2000-х фактично став монополістом. Пік його популярності припав на 2002 рік, коли Internet Explorer займав 95% ринку браузерів. 11-та і остання версія Internet Explorer була випущена в 2013 році.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Тиск завжди присутній: Олена Зеленська поділилася, як війна змінила плани її дітей

Олена Зеленська зізналася, що її донька Олександра не будує плани на майбутнє у період війни, а син Кирило хоче стати військовим

Канал "СТБ" повідомив про рекордну кількість анкет після оголошення імені нового "Холостяка"

Творці Холостяка повідомили про велику кількість анкет після того, як оголосили ім'я нового героя Олександра Терена

"Суспільне" заперечило слова alyona alyona про штраф для української делегації на "Євробаченні-2024": що відомо

Суспільне Мовлення спростувало заяву alyona alyona про штраф української делегації за футболки з закликами звільнити військовополонених