Лайм

У Китаї будують величезну копію "Титаніка" з банкетні зали, театром і каютами для відпочинку: фото

Корабель стане головним атракціоном у парку розваг

Парк розваг в Китаї добудовує "Непотоплюваний Титанік" - копію відомого корабля, який затонув 14 квітня 1912 року і забрав життя 1517 осіб, пише CNN.

Фото: AFP

Конструкція з'явиться у провінції Сичуань, і розміри її будуть точно такими ж, як в оригіналу: 269 метрів у довжину і 28 у ширину. Внутрішнє оздоблення лайнера-атракціона буде включати банкетні зали, театри, оглядові майданчики і басейн. Гості також зможуть переночувати в каютах корабля, який буде пришвартований у водосховищі на річці Ціцзян.

Фото: AFP

Створення нового "Титаніка" почалося у 2016 році, на нього пішло 23000 тонн сталі та один мільярд юанів (153,5 млн доларів).

Оригінальний "Титанік" вирушив у перше та останнє плавання з Саутгемптона до Нью-Йорка 10 квітня 1912 року. 14 квітня близько опівночі лайнер зіштовхнувся з айсбергом і затонув менш ніж за три години. Згідно зі звітом Сенату США про катастрофу "Титаніка", з 2223 пасажирів судна 1517 загинули і 706 врятувалися.

Фото: Wikipedia

У 1985 році вчені знайшли затонулий "Титанік" приблизно в 563 км від узбережжя Ньюфаундленду (Канада). Підняти корабель в цілісності неможливо, оскільки його носова частина і корма глибоко увійшли в мул.

  • Пляжники в Канаді знайшли пляшку з листом 1912 року - текст і висновки вчених викликають мурашки на шкірі. Експерти вважають, що пляшку викинули з "Титаніка" за день до катастрофи.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Міша Коллінз, який приїхав до Києва, оголосив про збір на машину розмінування для рятувальників

Американський актор Міша Коллінз підтримує Україну - зірка оголосив про збір для рятувальників та відвідав підрозділ ДСНС у Києві

Втратив всіх своїх друзів: Олег Псюк з Kalush Orchestra розповів про подолання важких залежностей

Репер Олег Псюк зізнався, що мав залежності від наркотиків та алкоголю, які з'явилися ще у дитинстві

Говорять про вас за вашою спиною: які знаки Зодіаку найбільш лицемірні

Астрологи назвали знаки Зодіаку, які є лицемірами та говорять за спиною - у списку опинилися Близнюки, Терези і Скорпіони