Лайм

Зелена шуба Катерини Павленко з Go_A може відправитися до музею "Євробачення" у Стокгольмі

Там же зберігається сценічний костюм Вєрки Сердючки

Український гурт Go_A не переміг у "Євробаченні-2021", але залишив незгладимий слід у серцях європейців та організаторів шоу. Це доводить той факт, що сценічне вбрання Катерини Павленко може зайняти почесне місце у музеї конкурсу.

Йдеться про екологічну зелену шубу, у якій співачка наробила шуму у Роттердамі (Нідерланди). "Зараз ми віддали її в гардеробну СТБ, але я чула, що Євробачення хоче забрати її до себе в музей", - розповіла солістка колективу в інтерв'ю журналу Vogue.

Фото: instagram.com/go_a_band

Катерина також поділилася історією створення наряду для конкурсу і розповіла, що він символізує.

За словами співачки, вони з командою довго думали над образом, який міг би привернути увагу публіки, адже просто вийти на сцену у красивій сукні їм не хотілося. Тоді разом з художниками Костянтином Томільченко, Олександром Братковським та Дмитром Курята вони придумали цю шубу. У реалізації допомогла команда Суспільного, яка організувала поїздку українців до Роттердаму.

"По суті, зелена шуба - певний символ весни. За сюжетом нашої пісні, бог лісу Шум одягає цю шубу, щоб люди пішли за ним. Сама шуба символізує прихід весни - адже якщо весна приходить, шум випускає зелене листя", - поділилася вокалістка Go_A .

Фото: instagram.com/go_a_band

До речі, у музеї "Євробачення" зберігається яскравий костюм української зірки Вєрки Сердючки, в якому вона підкорила серця євро-фанів у 2007 році. Перемогти Андрію Данилку тоді теж не вдалося, але його пісню Dancing Lasha Tumbai та блискучий образ із зіркою на голові Європа запам'ятала надовго.

  • У ніч на 23 травня гурт Go_A виступив у фіналі "Євробачення-2021", за підсумками якого зайняв п'яте місце. Згідно голосуванню глядачів, пісня SHUM ("Шум") стала другою після переможної пісні італійською рок-гурту Maneskin. Незабаром після завершення конкурсу трек очолив міжнародний рейтинг у Spotify.
  • Читайте також на theLime, як солістка Go_A Катерина Павленко відповіла фанам з Росії, чи приїде до них з концертами. Хейту у соцмережах довго чекати не довелося.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Діти щасливі: Наталія Могилевська показала прийомних доньок на рідкісних кадрах

Відома українська співачка Наталія Могилевська порадувала своїх доньок Софію та Мішель незвичною рослиною, яка харчується комахами

Усик відреагував на підтримку з боку всесвітньо відомого репера

Український боксер Олександр Усик показав фото з американським репером Снуп Доггом та подякував йому за підтримку

Справжній україномовний хлопчик: Даша Квіткова розповіла про виховання дворічного сина Лева

Популярна блогерка Даша Квіткова підкреслила, що її дворічний син Лев не знає російських слів та суржика, а говорить лише українською