Лайм

Хлопцеві з панічними атаками видалили частину мозку, і тепер його турбує тільки одне - він забув, що таке страх

32-річний житель Нью-Йорка не боїться ані висоти, ані павуків. Не боїться, бо не знає, як це

Американець Джоді Сміт довго страждав від епілепсії та панічних атак. До всього іншого хлопця постійно лякала думка про неминучу смерть. Таблетки не приносили користі, а лікарі з року в рік розводили руками. Тоді хлопцеві запропонували операцію на мозку, яка назавжди змінила його життя. Сьогодні 32-річний Сміт не знає, що таке страх. Він не боїться ані павуків, ані підозрілих незнайомців на вулицях. Не боїться, бо не може.

Джоді Сміт Фото: Vice

Епілепсію у Джоді Сміта діагностували у 26 років, пише Vice. Час від часу нелегка доля підкидала хлопцеві напади панічних атак, страх неминучої смерті, втрату свідомості. Одного разу американець вийшов на ґанок будинку та провалився у повний морок. Отямився Сміт лише через 20 хвилин на сусідському подвір'ї.

Черговий курс таблеток не приносив успіхів, і лікарі прийшли до висновку, що останнім шансом на порятунок хлопця може бути лише операція. За допомогою зондів медики визначили, з якими областями мозку пов'язані проблеми Сміта, і видалили праву мигдалину та правий гіпокамп. Вже незабаром американець повернувся додому та відчув перші поліпшення - панічні атаки припинилися, а думки про смерть більше не займали його голову.

Здавалося, життя налагоджується, але вже незабаром хлопець помітив недобре. Одного разу в провулку його оточили кілька незнайомців - було очевидно, що не з кращими намірами, але Сміт зовсім не відчув страху або будь-яких хвилювань і просто пройшов повз. "Схоже, їх самих вразила моя сміливість", - розповів він пізніше журналістам.

Фото: Vice

Ще через деякий час хлопця вкусив павук, але реакція була схожою: "Я просто подивився на це і навіть інстинктивно не змахнула його. Подумав тоді, мовляв, ого, павук кусається, і це боляче", - згадав він.

Так Сміт зрозумів, що після операції втратив почуття страху буквально до всього. При цьому мова йде не просто про ситуації, в яких люди хвилюються, а страх смерті, травм, пошкоджень або інших серйозних проблем. Хлопця нічого не турбує на краю величезного обриву, він забув, що таке прискорене серцебиття або мокрі долоні.

"Цікаво, що мені тепер з цим робити?", - розвів руками тепер він.

  • Читайте також на theLime, як жінка раптом стала втрачати пам'ять і лікарі теж розвели руками. Хто б міг подумати, що справа в імплантатах грудей.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Антін Мухарський відреагував на заяви про свій виїзд з України та відповів, чи повернеться

Антін Мухарський пояснив, навіщо поїхав за кордон та відповів чи збирається повертатись - шоумен відреагував на пост Віктора Трегубова

Як склалося особисте життя Іраклі Макацарії, який шукав кохання на шоу "Холостяк"

Бізнесмен Іраклі Макацарія здобув популярність завдяки шоу Холостяк. Наразі він з сім'єю живе в Грузії

Живемо в інші часи: Марічка Падалко розповіла про 17-річного сина, який освоює військову навичку

Син Марічки Падалко і Єгора Соболєва у 17 років освоює військову навичку - хлопець вчиться збирати fpv-дрони, щоб допомогти батьку на фронті