Лайм

Тасманійських дияволів поселили на острові заради порятунку виду - таких наслідків не хотів ніхто

Маленькі хижаки знищили пінгвінів і буревісників

Спроба врятувати тасманійських дияволів від вимирання закінчилася трагічно для популяції птахів, що жили на острові Марія недалеко від Тасманії, пише Washington Post.

Фото: Mathias Appel / Flickr

У період із 2012 по 2013 рік на острів випустили 28 хижих сумчастих, які почали розмножуватися і до теперішнього часу повністю знищили близько 3000 блакитних пінгвінів, а також виселили колонію буревісників. Вчені констатували, що це "серйозний, але передбачуваний удар, нанесений природі втручанням людини".

"Кожен раз, коли люди навмисно або випадково завозили ссавців на океанічні острови, завжди був один і той же результат: катастрофічний вплив на один або кілька видів птахів", - сказав дослідник групи BirdLife Tasmania Ерік Велер.

Спочатку уряд Австралії вирішив доставити тасманійських дияволів на острів, щоб захистити їх від лицьової пухлини - агресивного раку, який поширюється від тварини до тварини через укуси. Хворобу вперше помітили у 1990-х роках, і з тих пір вона привела до скорочення популяції на 50%. Вчені прогнозують, що через рак повне вимирання сумчастих хижаків у дикій природі відбудеться вже у 2030-2040 році.

  • У 2020 році Тасманійські дияволи повернулися до Австралії через 3000 років після винищення. Їхня історія заслуговує на екранізацію, адже зі знищеними блакитними пінгвінами у них набагато більше спільного, аніж здається на перший погляд.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Максим Галкін відреагував на жахливий ракетний обстріл гіпермаркету в Харкові

Максим Галкін відреагував на обстріл Харкова. Артист висловив співчуття потерпілим

Мадонна "побила горшки" з коханим після року стосунків

Мадонна розірвала стосунки з молодим коханим. Причиною розриву став напружений робочий графік артистки

Український комік Віктор Розовий, який отримав важке поранення на фронті, вийшов на зв’язок

Військовий Віктор Розовий, який отримав важке поранення на фронті, показав свіже фото. Чоловік у колісному кріслі прогулювався разом зі своєю дружиною