Лайм

Найстаріший чоловік у світі розповів, як зробити довге життя щасливим

112-річний Еміліо Флорес Маркес поділився головним правилом довголіття

Житель Пуерто-Ріко Еміліо Флорес Маркес потрапив до Книги рекордів Гіннеса як найстаріший чоловік в світі. Зараз йому 112 років і 326 днів, і він має всі шанси побити власний рекорд.

Маркес, який давно отримав прізвисько Дон Мілло, називає секретом свого довголіття позитивне ставлення до життя. Чоловік усе життя намагався уникати ненависті і гніву, оточуючи себе любов'ю.

Фото: Guinness World Records

"Мій батько виховував мене з любов'ю, учив любити всіх. Він завжди говорив мені, моїм братам і сестрам робити добро, ділитися всім з іншими. Крім того, Христос живе в мені", - сказав довгожитель.

Маркес народився 8 серпня 1908 року в Пуерто-Ріко на фермі цукрової тростини. Він був другим з 11 дітей, допомагав батькові в полі, а також доглядав за молодшими братами і сестрами. "Я робив усе - купав їх, годував, дбав", - згадує він своє дитинство.


Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Guinness World Records (@guinnessworldrecords)

Дон Мілло також став фермером, щасливо одружився і прожив з коханою Андреа 75 років, виховавши чотирьох дітей, п'ять онуків і п'ять правнуків. До цього часу дожили тільки двоє з його дітей, які турбуються про нього.

Цього року організація Гіннесса опрацювала заявки від двох претендентів на звання найстарішого з чоловіків, і короткий час рекордсменом вважався Дімітру Коменеску. На жаль, чоловік помер напередодні оголошення рекорду.

  • Чоловік від нудьги склав башточку з цукерок і встановив світовий рекорд. "Споруда" з п'яти M&M's виявилася найвищою у світі.
  • 111-річний австралієць розкрив секрет довголіття, але повторити його метод зможуть не всі: такі "молодильні" страви і правда на любителя.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Рожевий манікюр на випускний: стильні дизайни у модному кольорі

Дівчатам, які готуються до випускного, варто обрати ніжні відтінки манікюру, які асоціюються з молодістю та свіжістю. Рожевий колір манікюру може ідеального доповнити ваш образ

Актор Юрій Феліпенко поділився думками про службу у ЗСУ та показав фото з побратимами

Юрій Феліпенко служить у ЗСУ - актор розповів про своє ставлення до служби та закликав українців допомагати і не забувати про війну

Вартий всього найкращого: кохана Позитива зворушливо привітала його з днем народження

Олексій Завгородній (співак Позитив) зустрічається з танцівницею Юлією Сахневич - обраниця музиканта привітала його з днем народження