Лайм

Чемпіон світу з поїдання хот-догів встановив новий рекорд, і повторити це просто неможливо

Непереможний їдець став чемпіоном вчотирнадцяте

Скільки хот-догів ви можете з'їсти за 10 хвилин? Адже саме стільки часу знадобилося американцеві Джої Чеснату, щоб проковтнути 76 булочок з сосискою, пише CNN.

Чеснат став чемпіоном світу вчотирнадцяте за останні 15 років. Він з'їв на 26 хот-догів більше, ніж Джефрі Еспер, який посів друге місце, а також на один більше, ніж сам він у 2020 році.

Фото: Getty Images

Жінки також показали на чемпіонаті вражаючі результати. Мішель Леско, яка зайняла дев'яте місце у загальному заліку, з'їла 30 хот-догів і виграла свій перший чемпіонський титул. На другому місці опинилася Сара Родрігес, якій вдалося впоратися "всього" з 24 хот-догами.

Семиразова чемпіонка серед жінок Міко Судо у 2021 році не брала участі в змаганнях, оскільки готується стати мамою. У 2020 році вона встановила світовий рекорд серед жінок, коли з'їла 48,5 хот-догів.

Перший чемпіонат з поїдання хот-догів відбувся у Брукліні 4 липня 1916 року, коли чотири іммігранти влаштували змагання, щоб показати, наскільки вони патріотичні. Офіційний статус конкурс отримав тільки в 1972 році.

37-річний Джої Чеснат регулярно бере участь у змаганнях з поїдання їжі. Він посідає перше місце в світі за версією організації Major League Eating. При зрості 183 см Чеснат важить 100 кг. Перший свій рекорд чоловік встановив у 2007 році, коли з'їв 66 хот-догів.

Для тренувань Чеснат голодує і розтягує шлунок молоком, водою і протеїновими добавками. З початку кар'єри у змаганнях його вага коливалася від 102 до 109 кг. Після перемоги у шостому поспіль змаганні з поїдання хот-догів у 2012 році (68), він заявив: "Я не зупинюся, доки мені не виповниться 70 років. Цей вид спорту кидає виклик як моєму тілу, так і моєму розуму". Готуючись до змагань, він готує їжу у себе вдома, а потім поїдає її, поступово нарощуючи темп і кількість. Свій спорт він порівнює з бігом і підняттям ваги.

Крім хот-догів, Чеснат встановлював рекорди у поїданні курячих крилець (182), варених яєць (141), свинячих реберець (6,24 кг), вареників (165), цілих індичок (4,24 кг), Біг Маків (32) та інших страв.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Видання Заборона потрапило в скандал через нецензурну лексику - кулінар Євген Клопотенко опублікував листування нібито з журналістом медіа

Рак відсік все непотрібне: 35-річна українська акторка вперше розповіла про лікування онкологічної хвороби

Акторка Катерина Молчанова повідомила, що лікується від раку - онкологію у жінки виявили на ранній стадії і вже зробили операцію

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували