Лайм

Школярі Південної Кореї тепер будуть вивчати на уроках K-pop

Корейська поп-музика стає все більш впливовою

У 2020 році південнокорейський бойз-бенд BTS вперше очолив чарт Billboard Hot 100 з синглом "Dynamite". Міністерство культури, спорту і туризму Південної Кореї підрахувало, що економічний хвильовий ефект однієї цієї пісні приніс країні до 1,5 млрд доларів, пише ABC News. Так індустрія корейської поп-музики (K-pop) стала однією з найперспективніших, і все більше батьків та шкіл намагаються допомогти дітям із потенційно успішною кар'єрою.

Навчальні заклади Південної Кореї вводять курси K-pop, а деякі школи вирішуються повністю змінити профіль. Так, з дозволом Управління освіти провінції Чунгнам середня школа Квангчон реструктурувала навчальну програму, щоб спеціалізуватися на K-pop. Відтепер її перейменували на Вищу школу корейської поп-музики і виконавського мистецтва, і вчитися в ній зможуть 124 учні.

Підлітки відвідують заняття з гри на музичних інструментах, практики живого виступу, другої мови і сценічним рухам, які допоможуть їм стати зірками.

"Наша мета не в тому, щоб виховувати знаменитостей K-pop, - сказав директор школи Пак Боюн Гю. - Ми прагнемо дозволити студентам знайти свої сильні сторони, щоб вони могли проявити себе на мільйонах робочих місць, що оточують глобальне розширення індустрії K-pop" .

Більше 12 коледжів у Південній Кореї, які раніше викладали класичну музику і танці, зробили K-pop частиною своєї освітньої програми, оскільки все більше молодих людей прагнуть стати частиною багатомільярдної індустрії.

"У K-pop є велика додана вартість, не тільки за рахунок самої музики і контенту, але і за рахунок впливу K-pop на продукти і послуги, що надаються основними компаніями, - сказав оглядач K-pop Кім Херн Сик. - K-pop також позитивно впливає на імідж бренду Південної Кореї, що призводить до економічного ефекту, який неможливо підрахувати".

  • У США роздали премії Billboard Music Award 2021 за музичні релізи, що вийшли з березня 2020 го по квітень 2021 року. Розповідаємо, чим відзначилися переможці і найошатніший гості червоної доріжки.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

У Львові розбишаки напали на блогера Ніколаса Карму: у якому стані потерпілий

Блогер Ніколас Карма розповів, що у Львові на нього напали хулігани. Карма звернувся до стражів порядку

Вражена цілісністю твого внутрішнього спокою: Могилевська відвідала концерт Макса Барських

Макс Барських дав великий концерт в Києві. Наталя Могилевська побувала на шоу та розповіла про свої емоції

Серце моє ніколи не буває вільне: Ірина Білик заінтригувала змінами в особистому житті

Ірина Білик розповіла про своє особисте життя. Серце співачки зайнято