Лайм

Помер актор Діліп Кумар - його звали "королем боллівудської трагедії"

Актор почав кар'єру в кіно ще в 40-х

На 99-му році життя помер індійський актор, режисер і продюсер Діліп Кумар (справжнє ім'я - Мохаммед Юсуф Хан). За 50 з гаком років кар'єри артист зіграв у 59 фільмах, ще в чотирьох з'явився як запрошена зірка. Особливо успішними були трагічні ролі Кумара, за що його прозвали "королем боллівудської трагедії".

Як пише The New York Times, останні кілька років актор хворів. У червні цього року був двічі госпіталізований, так як відчував труднощі з диханням. Рано вранці 7 липня Кумар помер в одній з клінік Мумбаї.

Діліп Кумар (в центрі) Фото: Wikipedia

Кар'єру в кіно Діліп Кумар почав в 40-х, але перші фільми за його участі не отримали очікуваної уваги. Пік його слави припав на 50-70-ті роки, Кумар зіграв кращі трагічні ролі в картинах "Клеймо ганьби" (1952), "Девдас" (1955), "Мадхуматі" (1958), а також успішну роль негативного персонажа у фільмі "Амар" (1954).

У ті ж роки "Клеймо ганьби" приніс Кумару премію Filmfare Award за кращу чоловічу роль. Останній фільм за участі Кумара вийшов на екрани в 1998 році ("Форт").

В останню путь артиста проведе вдова, артистка Сайра Бану. Дітей у зіркової пари не було.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Травесті-діва Монро прокоментувала ставлення до можливої мобілізації після прийняття нового закону

Після ухвалення нового закону про мобілізацію трансгендерна Діва Монро заявила, що готова відвідати ТЦК

Хто виступатиме у першому півфіналі "Євробачення-2024": пісня України та інших країн-учасниць

Коли виступатиме Україна на "Євробаченні-2024" - пісня alyona alyona і Jerry Heil та інших учасників першого півфіналу, що відбудеться 7 травня

Дружина Віктора Розового розповіла про його реабілітацію після серйозного поранення на фронті

Що відомо про стан здоров'я коміка Віктора Розового, який отримав важку травму - захисник планує реабілітацію за кордоном