На Instagram італійського кухаря Даніеле Баррезі підписано більше 88 тисяч людей, і це далеко не межа, адже його роботи приваблюють як гурманів, так і поціновувачів мистецтва. Баррезі робить із фруктів та овочів вишукані скульптури, і серед його улюблених матеріалів - авокадо, гарбуз, буряк, кавуни і брокколі.
Фея з брокколі
Кухар може вирізати деталізовані скульптури всього за кілька годин. Він часто отримує замовлення на нестандартне різьблення, хоча його улюблені форми - птахи і квіти.
Птах із гарбуза
Баррезі захопився різьбленням по фруктам 11 років тому, помітивши на весіллі друга оригінально оформлений гарбуз. Повернувшись додому, він почав практикуватися, витративши понад 1000 гарбузів за рік навчання.
Авокадо
Зараз Баррезі воліє працювати з кавунами, але йому зовсім не складно вирізати мініатюрну скульптуру з полуниці.
"Я завжди буду любити кавуни, тому що вони більші і дають більше місця для роботи, - сказав скульптор. - Але вони також є плодом моєї рідної країни - червоного, білого і зеленого кольорів".
Даніеле Баррезі двічі перемагав у чемпіонаті світу по різьбі і був удостоєний нагороди Всесвітньої асоціації шеф-кухарів. У свої 32 роки він встиг відкрити кулінарну школу, і щороку навчає по 300 студентів.
Крім фруктів і овочів, він також часто використовує мило, вирізаючи рибок, квіти і прикраси.
- Їжу часто використовують як художній засіб. Вихователька з Токіо вигадала творчий спосіб змусити своїх вибагливих дочок їсти домашню їжу. Її обіди - справжні шедеври.
Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.