Лайм

Кухар перетворює овочі та фрукти на вишукані скульптури, і такі шедеври шкода їсти: фото

Улюблені матеріали вмілого італійця - кавун, авокадо і брокколі

На Instagram італійського кухаря Даніеле Баррезі підписано більше 88 тисяч людей, і це далеко не межа, адже його роботи приваблюють як гурманів, так і поціновувачів мистецтва. Баррезі робить із фруктів та овочів вишукані скульптури, і серед його улюблених матеріалів - авокадо, гарбуз, буряк, кавуни і брокколі.

Фея з брокколі Фото: instagram.com/danielebarresi_artist/

Кухар може вирізати деталізовані скульптури всього за кілька годин. Він часто отримує замовлення на нестандартне різьблення, хоча його улюблені форми - птахи і квіти.

Птах із гарбуза Фото: instagram.com/danielebarresi_artist/

Баррезі захопився різьбленням по фруктам 11 років тому, помітивши на весіллі друга оригінально оформлений гарбуз. Повернувшись додому, він почав практикуватися, витративши понад 1000 гарбузів за рік навчання.

Авокадо Фото: instagram.com/danielebarresi_artist/

Зараз Баррезі воліє працювати з кавунами, але йому зовсім не складно вирізати мініатюрну скульптуру з полуниці.

Фото: instagram.com/danielebarresi_artist/

Фото: instagram.com/danielebarresi_artist/

"Я завжди буду любити кавуни, тому що вони більші і дають більше місця для роботи, - сказав скульптор. - Але вони також є плодом моєї рідної країни - червоного, білого і зеленого кольорів".

Фото: instagram.com/danielebarresi_artist/

Фото: instagram.com/danielebarresi_artist/

Фото: instagram.com/danielebarresi_artist/

Даніеле Баррезі двічі перемагав у чемпіонаті світу по різьбі і був удостоєний нагороди Всесвітньої асоціації шеф-кухарів. У свої 32 роки він встиг відкрити кулінарну школу, і щороку навчає по 300 студентів.

Фото: instagram.com/danielebarresi_artist/

Фото: instagram.com/danielebarresi_artist/

Крім фруктів і овочів, він також часто використовує мило, вирізаючи рибок, квіти і прикраси.

  • Їжу часто використовують як художній засіб. Вихователька з Токіо вигадала творчий спосіб змусити своїх вибагливих дочок їсти домашню їжу. Її обіди - справжні шедеври.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також