Лайм

Авіакомпанія перейшла на гендерно-нейтральне вітання пасажирів - більше ніяких "пані та панів"

Lufthansa підтримала новий тренд

Німецька авіакомпанія Lufthansa відмовилася від гендерно-забарвленого вітання пасажирів, і більше не буде називати їх "пані та панове".

CNN пише, що відтепер мандрівників будуть називати просто гостями, вітаючи їх нейтральною фразою: "Добрий день усім на борту".

Фото: Wikimedia

"Різноманітність та рівність є основними цінностями нашої компанії і корпоративної культури. З цього моменту ми хочемо висловити це і в нашій мові, - йдеться в заяві Lufthansa. - Ми не заборонили звертатися до наших гостей "шановний пан" або "пані". Наша мета - вітати всіх на борту на рівній основі. Бортпровідники зможуть вибрати точне формулювання в залежності від контексту і ситуації".

Гендерно-нейтральна мова використовується у внутрішній комунікації Lufthansa з початку червня 2021 року. У майбутньому авіакомпанія також внесе зміни у контракти і документи.

Lufthansa - не єдина авіакомпанія, яка прийняла нововведення. У 2019 на гендерно-нейтральну мову перейшла Air Canada, у 2020-му - японський перевізник JAL і європейський лоукостер EasyJet.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Такі милі: Віталій Козловський замилував світлиною з маленьким сином Оскаром

Український співак та військовослужбовець ЗСУ Віталій Козловський опублікував фото з маленьким сином Оскаром, якого народила його дружина та піарниця Юлія Бакуменко

Присвячене українським жінкам: alyona alyona і Jerry Heil випустили нове відео перед "Євробаченням"

Представниці України на "Євробаченні-2024" alyona alyona і Jerry Heil випустили соціальне відео на конкурсну пісню Teresa & Maria

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Видання Заборона потрапило в скандал через нецензурну лексику - кулінар Євген Клопотенко опублікував листування нібито з журналістом медіа