Лайм

Жіноча команда з пляжного гандболу виступила в шортах замість бікіні і отримала штраф

Норвезькі гандболістки порушили правила спортивної форми

Жіноча збірна Норвегії з пляжного гандболу отримала штраф на чемпіонаті Європи за те, що що замість плавок вдягнула на гру шорти, пише Insider.

"У матчі за бронзову медаль проти Іспанії команда Норвегії грала в шортах, які не відповідають правилам спортивної форми, - йдеться в заяві Європейської федерації гандболу (EHF). - Дисциплінарна комісія вирішила накласти штраф у розмірі 150 євро на кожного гравця на загальну суму 1500 євро" .

Фото: https://twitter.com/amalieskram

Згідно з правилами Міжнародної федерації гандболу, жінкам слід носити бікіні, верх якого має бути обтягуючим спортивним бюстгальтером, а довжина плавок не повинна перевищувати 10 см з боків. Чоловікам дозволяється носити облягаючі майки та довші шорти, "не дуже мішкуваті" і на 10 сантиметрів вище колінної чашечки.

Фото: Getty Images

Президент Норвезької федерації гандболу Каре Гейр Ліо заявив, що його організація вже кілька років проводить кампанію за зміну правил спортивної форми. "Ми підняли це питання на з'їзді, і нам обіцяли, що з цим розберуться. Тим не менш, нічого не відбувається", - сказав він.

Фото: https://twitter.com/amalieskram

Тренер збірної Франції Валері Ніколя публічно підтримала позицію Норвегії. "Щоб домогтися змін, нації повинні об'єднатися, - сказала вона. - Ми втрачаємо гравців через костюми. Гравці кажуть мені, що їм некомфортно, вони почуваються голими, коли на них дивляться. Це спорт, у якому багато рухів, і бікіні заважає. Також є дискомфорт, пов'язаний з менструацією, і не останню роль відіграє релігія".

  • Раніше організатори літніх Олімпійських ігор відповіли на курйозні чутки про антисекс-ліжка для спортсменів. Більш того, ірландський гімнаст провів "краш-тест" ліжка і розвінчав міф, запущений американським колегою.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз співачка Лавіка, яка була дружиною Вови Борисенка і намагалась потрапити на "Євробачення"

Співачка Лавіка створила свій гурт, займається психотерапією та волонтерською діяльністю - що відомо про життя артистки

Перший в житті: Наталія Могилевська зворушила подарунком для 4-річної прийомної доньки

27 квітня свій 4-й день народження відзначає молодша донька Наталії Могилевської, яку співачка зі старшою сестрою удочерила під час війни

На тлі чуток про погіршення стану онкохворого Чарльза палац зробив оптимістичну заяву

Букінгемський палац повідомив, що британський король Чарльз III, який лікується від раку, повертається до своїх королівських обов'язків