Лайм

Мати Кузьми Скрябіна заявила про "варварське" порушення авторських прав на пісні та кліпи її сина

Ольга Кузьменко звинуватила лейбл "Moon Records" і його власника Андрія Пасічника

Мати Кузьми Скрябіна Ольга Михайлівна Кузьменко опублікувала на YouTube-каналі покійного музиканта заяву про те, як "ганьблять і розкрадають" його авторські права.

"На YouTube-канал, який був створений Андрієм ще за життя, музичний лейбл" Moon Records" залишив 38 скарг про порушення авторських прав на різні відео - як на ті, які були нещодавно розміщені, так і на ті, які опублікував сам Андрій. В основному це кліпи на оригінальні пісні, - розповіла вона. - За правилами YouTube, при отриманні трьох скарг канал блокується без можливості його відновлення. Як можна допустити, щоб канал, створений Андрієм ще за життя, був заблокований через рейдерство "Moon Records"?"

Ольга Кузьменко розповіла, що зараз проти власника "Moon Records" Андрія Пасічника ведеться кримінальне провадження за звинуваченням у шахрайстві. Він нібито приховував інформацію про нарахування з авторських прав після смерті Кузьми, який загинув в автомобільній аварії у 2015 році. Мати музиканта заявила, всі ці роки Пасічник жив за рахунок напрацювань її сина і "обкрадав його сім'ю".

Також жінка звернулася до старого складу групи "Скрябін", який передав Пасічнику ліцензію на пісні.

"Чому саме зараз - через 23 роки після припинення участі в групі і на 7 річниці смерті Андрія ви претендуєте на авторство пісень? Чому ви не заявляли про нього, коли був живий Андрій, який всюди виконував свої пісні і нічого не приховував? Чому тоді не передавали нікому ліцензії на свої права і не зверталися до суду для їх визнання? Знаючи, що автором пісень був Кузьма? Чому сьогодні ви вирішили воювати з вдовою і донькою Кузьми, коли немає вже Андрія? Задумайтесь і зупиніться, якщо є хоч якась повага до Кузьми!" - закликала вона.

"Moon Records" - великий український музичний лейбл, заснований Андрієм Пасічником у 1997 році. Крім групи "Скрябін", в каталозі компанії представлені альбоми Бумбокс, Океану Ельзи, Джамали, ТНМК, Олі Полякової, Піанобой, Дана Балана, Віктора Павлика та інших артистів.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Українське медіа потрапило в скандал через нецензурну лексику на адресу Євгена Клопотенка: що відомо

Видання Заборона потрапило в скандал через нецензурну лексику - кулінар Євген Клопотенко опублікував листування нібито з журналістом медіа

Рак відсік все непотрібне: 35-річна українська акторка вперше розповіла про лікування онкологічної хвороби

Акторка Катерина Молчанова повідомила, що лікується від раку - онкологію у жінки виявили на ранній стадії і вже зробили операцію

alyona alyona і Jerry Heil виступатимуть у першому півфіналі "Євробачення-2024": про що їхня пісня

alyona alyona і Jerry Heil беруть участь у Євробаченні 2024 з песнею Teresa & Maria - про що вона, чому артисток критикували