Лайм

Зірку фільму "В бій ідуть лише старі" Володимира Талашка звинуватили в домаганнях до студенток

У мережі розповідають про поведінку 75-річного актора

Українського актора Володимира Талашка, що зіграв Скворцова у фільмі Леоніда Бикова "В бій ідуть лише старі", звинуватили в сексуальних домаганнях. 75-річний артист викладає в університеті театру і кіно ім. Карпенко-Карого, і сценарист Богдан Панкурхін зібрав історії студенток, які постраждали від його поведінки.


Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Богдан Панкрухин (@irvin_bog)

"Зробив матеріал про домагання з боку Талашка до студенток і абітурієнток в театральному вузі. Дякую дівчатам, які знайшли в собі сміливість розповісти мені свої історії. А Талашко, сподіваюся, найближчим часом звільнять з Карпенко-Карого", - написав Панкрухін в Instagram і загальнодоступному документі в Google Docs.

Одну з історій Панкрухіну розповіла Юлія Бірзул, якій на момент зустрічі з Володимиром Талашко було 15 років. Вона приїхала в Київ, щоб підготуватися до творчого відбору. Талашко був знайомим керівника театру, в якому Юлія займалася з дитинства, і пообіцяв послухати і скорегувати її програму. У квартирі актора на вулиці Ярославів Вал він почав домагатися її під приводом фотосесії.

"Він запропонував мене пофотографувати, сказав, що це його хобі, що він всіх фотографує. Тут і почалося це: "А ось тут приспустіть, а тут зніміть". Він мене роздягнув по пояс, а потім почав до мене чіплятися. Я була просто в шоці, не знала, що мені взагалі робити і як втекти з цієї квартири, - розповіла Бірзул. - В Києві я була вперше, не розуміла, де я, мобільного телефону у мене не було, був лише квиток додому на вечір. За цими думками я не зрозуміла, як ми опинилися в спальні. Я вже лежала в ліжку, а він мене цілував".

В результаті Юлія прикинулася хворою, і це допомогло їй уникнути насильства.

"Вже приїхавши на іспити, я боялася проходити повз кіоски з пресою. Скрізь мені ввижалися мої голі фото. А потім я побачила Талашка в інституті. Я провалила іспит. Я не могла там бути. У мене було відчуття, що Талашко всім про мене розповів, що всі знають про те, що трапилося, і вважають мене за шльондру", - розповіла дівчина.

Фото: Володимир Талашко у фільмі "В бой идут одни старики"

Друга жертва домагань викладача - актриса Вікторія Муштей. Вона зіштовхнулася з домаганнями у 18 років, коли поступала на дикторський факультет. Талашко під приводом репетиції запросив дівчину в свою квартиру, після чого почав фотографувати і чіплятися.

"Він почав гладити мене руками, притискати до себе. Мені було неприємно. Але відстоювати свої кордони я тоді не вміла і стрес блокував якесь раціональне мислення. Він поліз цілуватися. Це стало останньою краплею. Я почала вириватися, сказала, що мені терміново потрібно їхати, скоро закривається гуртожиток. Він спробував заспокоїти, запропонував послати в сусідній кімнаті, щоб я пізно не їхала. Я сказала, що точно не залишуся, викликала таксі і швидко пішла. Я відчувала жахливий сором за те, що сіла до нього в машину і раніше не зупинила того, що відбувається", - розповіла вона.


Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Viktoria Mushtey (@mushtey)

У коментарях і особистих повідомленнях Богдану Панкрухіну написали багато схожих історій. Більш того, про скандал в Instagram-історіях розповіла Ксенія Мішина, яка теж вчилася в університеті ім. Карпенко-Карого. "До прочитання батькам, чиї діти поступили до нього на курс, до прочитання дівчатам, хто вступив до нього на курс", - написала зірка серіалу "Кріпосна".

Володимир Талашко - Народний артист України, актор і режисер. Серед фільмів з його участю - "Як гартувалася сталь", "Овід", "Балада про доблесного лицаря Айвенго" та ін. Він продовжує викладати, є професором Київського національного університету театру, кіно і телебачення ім. І. К. Карпенка-Карого.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Олена Зеленська у костюмі трендового відтінку зустрілася з мером Парижа: фото

Перша леді України Олена Зеленська зустрілася у Києві з мером Парижа Анн Ідальго

Що зараз із колишнім футболістом Мілевським, який був у комі через зловживання алкоголю

Як зараз виглядає Артем Мілевський – колишній футболіст Динамо, який боровся з алкогольною залежністю

Велика втрата: Приходько розповіла про трагедію у Трускавці та назвала причину смерті менеджера

Анастасія Приходько прокоментувала смерть менеджера Григорія Красницького - чоловік помер на концерті співачки внаслідок інфаркту