Лайм

Померла актриса Уна Стаббс - місіс Хадсон з серіалу "Шерлок"

Зірці британського телебачення було 84 роки

Актриса Уна Стаббс, яка знімалася в багатьох популярних британських серіалах з 1960-х по 2010-і роки, померла у віці 84 років.

Смерть Стаббс підтвердила її агент Ребекка Блонд, не уточнивши причину, пише BBC. Сини актриси повідомили, що їхня мама тихо пішла у своєму будинку в Единбурзі в оточенні близьких.

Уна Стаббс в ролі місіс Хадсон Фото: BBC One

Уна Стаббс народилася в 1937 році у Велвін-Гарден-Сіті (Англія), вчилася на танцівницю, а в 1950-х роках почала кар'єру на телебаченні. Першу головну роль вона отримала у 1963 році в мюзиклі "Літні канікули" з поп-зіркою Кліффом Річардом.

На британському ТБ Уна Стаббс була впізнаваним обличчям, а українські глядачі пам'ятають її за серіалами "Суто англійські вбивства", "Міс Марпл Агати Крісті", "Поки смерть не розлучить нас", "Найгірша відьма".

У популярному серіалі BBC "Шерлок" з Бенедиктом Камбербетчем Уна Стаббс зіграла роль місіс Хадсон, перетворивши її на одного з найвеселіших і найулюбленіших персонажів шоу. "Шоуранери Марк Гетісс і Стівен Моффат зробили мене більш зухвалою і трохи неохайною, але мені подобається", - розповідала актриса про свою роль.

Марк Гетісс, який також зіграв у "Шерлоку" Майкрофта Холмса, присвятив Уні Стаббс теплі слова.

"Працювати в тісному контакті з Уною Стаббс було однією з найбільших радостей у моєму житті. Вона була чудовою жінкою, прекрасною і безмежно граціозною актрисою. Пустощі були у неї в крові. Ми були такі щасливі, що вона стала нашою нетлінною місіс Хадсон. До побачення, люба", - написав він у Twitter.

Фото: Twitter

Сценарист Стівен Моффат назвав Стаббс "найчудовішим світлом" на Бейкер-стріт. "Яка жінка, який талант, яка зірка - це найдобріша, наймиліша і наймішніша людина, яку ви могли зустріти, - написав він в Instagram. - Незамінні серце і душа "Шерлока"".

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Еден Голан, участь якої у "Євробаченні-2024" була під загрозою, виступила у другому півфіналі: відео

Ізраїль виступив на Євробаченні-2024 у другому півфіналі 9 травня - Еден Голан спочатку освистали, а потім аплодували їй

Чим запам'ятався другий півфінал "Євробачення 2024", який відбувся у Мальме: головні подробиці ефіру

Другий півфінал Євробачення 2024 9 травня - дивитися онлайн трансляцію конкурсу - хто виступав і якими були результати голосування

Які країни потрапили у фінал "Євробачення-2024" після другого півфіналу: результати голосування

Стали відомі імена нових фіналістів після проведення другого півфіналу Євробачення 2024 - як виглядає таблиця результатів, хто у фіналі