Лайм

Франція попрощалася з Жан-Полем Бельмондо - актора проводили під музику з фільму "Професіонал"

На церемонію прощання з актором прийшли тисячі людей, а також президент країни

9 вересня в Парижі попрощалися з актором Жан-Полем Бельмондо, який пішов на 89-му році життя. Траурна церемонія пройшла у паризькому Палаці інвалідів, куди прийшли понад тисячу осіб. Очолив процесію президент Франції Емманюель Макрон.

Попрощатися з легендою прийшли також відомі діячі кіно, члени уряду та рідні актора. Провести в останній путь кумира змогли і шанувальники його творчості - вони повинні були пред'явити паспорт вакцинації, пише France Info.

Фото: Getty Images

Труну артиста, накриту прапором Франції, проніс урочистий караул під звуки оркестру. Музиканти грали композицію Енніо Морріконе - головна тема з фільму "Професіонал", найвідомішої роботи Бельмондо.

Фото: Getty Images

Похорон французького актора пройду у вузькому сімейному колі 10 вересня в церкві Сен-Жермен-де Пре.

Фото: Getty Images

Жан-Поль Бельмондо помер 6 вересня у віці 88 років. За свою кар'єру він знявся в більш ніж 80 фільмах, і отримав за свої ролі престижні премії, включаючи "Золотого лева" і головний приз Каннського фестивалю. Найпопулярніші картини з його участю - "На останньому диханні", "Мавпа взимку", "Сто тисяч доларів на сонце", "Борсалино", "Клан марсельців", "Улюбленець долі" та "Професіонал".

  • У зв'язку зі смертю французького актора сумує весь світ. Пам'ять зірки кіно вшанували президент Франції Емманюель Макрон, мер Парижа Анн Ідальго, а також український репер Потап (Олексій Потапенко).

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Привертає увагу більше, ніж будь-коли: у мережі показали відео головної сцени "Євробачення-2024"

Як виглядає головна сцена Євробачення-2024 у Мальме - у мережі вперше показали відео та розповіли про репетиції конкурсантів

Режисер "Єралашу", якого засудили за педофілію, отримав медаль за участь у війні проти України

Росіянин Ілля Білостоцький похвалився, що отримав медаль за службу на фронті, а також, що з нього зняли всі звинувачення у педофілії

Як голосувати у першому півфіналі "Євробачення-2024": детальна інструкція

Перший півфінал Євробачення 2024 відбудеться 7 травня - як голосувати за конкурсантів, як довго триватиме голосування