Лайм

Літня американка відмовилася виходити на пенсію і кидати небезпечну роботу - каже, їй лише 101 рік

Вірджинія Олівер полює на лобстерів уже майже 94 роки

78-річний житель США Макс Олівер - досвідчений мисливець на омарів. Цій справі чоловік присвятив все своє життя, але на сімейному судні він лише заступник капітана та помічник 101-річної матері, яка відмовляється кидати небезпечну роботу і йти на пенсію.

Вірджинія Олівер займається виловом лобстерів зі шкільних років - уже 94 роки з травня по листопад жінка виходить в море три рази на тиждень і, судячи з усього, не збирається кидати улюблену справу. Як пише CBS News, на питання "чому?" Вірджинія лише знизує плечима, адже відповідь здається їй простою та очевидною - вона не хоче.

Фото: CBS News

Не зупиняють жінку ні труднощі її професії, ні екстремальні ситуації. Свого часу Вірджинія перенесла безліч усіляких травм, а буквально недавно через глибокий поріз лікарям довелося накласти сім швів.

"Лікар запитав мене, навіщо я продовжую займатися цим, - посміялася жінка в бесіді з журналістами. - Я і відповіла: тому що хочу. Я виросла з цією роботою, і вона зовсім не здається мені важкою. Можливо, комусь здається, але не мені".

На полювання жінка та її команда вирушають о 03:00 і повертається зі зміни лише біля 22:00. Її син Макс керує човном і витягує вилов, вона ж вимірює омарів та пов'язує їхні гострі клешні. Час від часу до рідних приєднується і другий син Вірджинії, 79-річний Білл.

Фото: CBS News

"Чому б мені не піти на пенсію? Не можу. Моя мама зламала б мені шию, - пожартував молодший син Вірджинії. - Я завжди був доволі активним і працьовитим, я не бачу себе без діла. Значно краще, коли ти продовжуєш рухатися".

На питання, як довго Вірджинія планує займатися омарами, жінка лише відповіла "поки не помру". А коли це станеться, її не дуже й хвилює.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Що відомо про Розалі Номбре - учасницю "Холостяка", яку оцифрували для МЗС

Хто така Розалі Номбре, яка стала прототипом цифрової речиці МЗС України Вікторії ШІ

Андрій Бєдняков звернувся до Івлєєвої, яка цинічно похвалилася поїздкою до Маріуполя

Російська блогерка та колишня ведуча "Орла і Решки" Настя Івлєєва з'їздила до окупованого Маріуполя - цинічний вчинок ексколеги прокоментував Андрій Бєдняков

Коли стартує "Євробачення-2024" і які країни виступатимуть у перший день конкурсу

Коли розпочинається "Євробачення-2024" і в якому півфіналі виступатимуть представниці України alyona alyona і Jerry Heil