Лайм

У шлунку алігатора знайшли артефакт - вчені в захваті, адже йому від 5 до 6 тисяч років

Схоже, хижак проковтнув предмет як звичайний камінь

Американець Шейн Сміт, фахівець із розбирання тварин, виявив у шлунку 4-метрового алігатора стародавній артефакт. Хижак з вагою близько 350 кг проковтнув предмет, схожий на накінечник стріли, вчені прийшли до висновку, що унікальному предмету від 5 до 6 тисяч років.

Як пише Nature World News, алігатора виловили в річці Міссісіпі. Після огляду Сміт знайшов накінечник стріли та предмет, схожий на грузило для риболовної сітки. Спочатку чоловік вирішив не поширюватися про це, бо сумнівався у своїх здогадах. Здавши предмети на експертизу, американець отримав висновок вчених - в шлунку рептилії дійсно знаходився стародавній артефакт.

Фото: Facebook / Red Antler Processing

Предмети також вивчив державний геолог штату Міссісіпі Джеймс Старнс. На думку вченого, накінечник скоріше був частиною списа. Найімовірніше, алігатор одного разу проковтнув накінечник, щоб поліпшити процес травлення, адже каміння та інші подібні предмети допомагають рептиліям дробити тверді компоненти їжі в шлунку.

  • Читайте також на theLime, як англієць знайшов у лісі дивний артефакт, який точно не прикрасить поличку у вітальні. Батько трьох дітей боїться, що розкопав старе прокляття.
  • Раніше пара знайшла в стінах 100-річного будинку віскі часів сухого закону і розкрила таємницю його старого власника. Так ремонт будинку перетворився на захоплююче розслідування.

Найцікавіші новини тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як склалося особисте життя Іраклі Макацарії, який шукав кохання на шоу "Холостяк"

Бізнесмен Іраклі Макацарія здобув популярність завдяки шоу Холостяк. Наразі він з сім'єю живе в Грузії

Живемо в інші часи: Марічка Падалко розповіла про 17-річного сина, який освоює військову навичку

Син Марічки Падалко і Єгора Соболєва у 17 років освоює військову навичку - хлопець вчиться збирати fpv-дрони, щоб допомогти батьку на фронті

Які вишиванки вибрали Володимир і Олена Зеленські у свято: що означають символи

Що означають символи на вишиванці Володимира Зеленського та Олени Зеленської, в яких вони привітали українців з Днем вишиванки 2024