Лайм

Ігор Кондратюк створив петицію із закликом заборонити концерти російських артистів в Україні

За добу звернення ведучого зібрало понад 2 тисячі підписів

Ігор Кондратюк створив петицію, адресовану президентові Володимиру Зеленському. У своєму проханні телеведучий вимагає ввести в Україні заборону на концерти російських артистів - громадян країни-агресора, яка окупувала Крим, а пізніше розв'язала гібридну військову агресію.

"Ця війна забрала життя 14 тисяч громадян України, а мільйонам принесла поневіряння, змусивши жити в російській окупації, або вимушено стати переселенцем. Тому для мене дико і безчесно, що на 8-му році війни в Україні НЕ заборонено гастролі російських артистів", - обурюється шоумен у своєму пості в Facebook.


Петиція під назвою "Повна заборона концертної діяльності артистів з країни-агресора - Росії до повернення Криму в склад України та відновлення контролю Україною над своїми східними кордонами" була розміщена на сайті офіційного інтернет-представництва Володимира Заленського 21 вересня.

На момент написання замітки звернення Кондратюка підписали понад дві тисячі осіб. Щоб адміністрація президента розглянула петицію, вона має набрати 25 тисяч підписів за три місяці.

"Я впевнений, що громадяни країни-агресора, які працюють в сфері розваг - артисти/артистки, актори/акторки насправді не несуть ніякої культури. Оскільки представники агресора, які промовчали і тим самим - підтримали - окупацію Криму та розв'язання Росією, їхньою батьківщиною, війни на східному Донбасі, своїм мочанням теж несуть відповідальність за агресивні дії Росії", - сказано у зверненні.

Винятком для заборони Кондратюк вважає тільки тих російських діячів культури, які публічно виступили проти агресії: письменник Віктор Шендерович, акторка Лія Ахеджакова, музикант Андрій Макаревич та інші.

Фото: petition.president.gov.ua

  • Раніше Ігор Кондратюк розкритикував рішення організаторів концерту до Дня Незалежності включити у програму Софію Ротару, яка за кілька днів до виступу в Києві заспівала на "Новій хвилі" в російському Сочі.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Фіналіст "Євробачення-2024" з Нідерландів не з'явився на генеральній репетиції: ведеться розслідування

Представника Нідерландів на "Євробаченні-2024" Йоста Кляйна відсторонено від генеральної репетиції перед фіналом, де журі виставляли оцінки

Найгірше позаду: комік Віктор Розовий вперше після важкого поранення висловився про свій стан

Віктор Розовий вийшов на зв'язок у соцмережах та розповів про свій стан після важкого поранення голови - комік показав фото з лікарні

Де дивитися фінал "Євробачення-2024", в якому Україна змагається за перемогу

Коли фінал "Євробачення-2024" та під яким номером виступатимуть alyona alyona та Jerry Heil - де дивитися виступ України у фіналі