Лайм

Українці здійснили мрію двірника з Херсона - тепер він їде на чемпіонат світу з джиу-джитсу

Мрії збуваються

48-річний Ігор Євтушенко, шкільний двірник з Херсона, вирушить на чемпіонат світу з рукопашного бою джиу-джитсу. Виступ на світовій арені був мрією чоловіка, і здійснити її допомогли українці, які дізналися його історію.

Євтушенко - колишній водолаз. 20 років тому його групу розпустили, і з того часу чоловік працює двірником у місцевій школі. У свої 42 роки він дізнався про набір групи по джиу-джитсу, та вирушив до спортзали, де доволі швидко освоїв техніку рукопашного бою, став чемпіоном України, Європи і сьогодні сам викладає бойове мистецтво.

Фото: Facebook / Ігор Євтушенко

Всі ці роки чоловік мріяв вирушити на світовий чемпіонат, і цієї осені почав шукати спонсора, так як для поїздки до ОАЕ йому не вистачало $700. "Я почав займатися джиу-джитсу в 42 роки, без будь-якої бази в інших видах. Прийшов з вулиці, - написав він на особистій сторінці у Facebook. - Працюю у вільний від тренувань час звичайним двірником. Бюджет поїздки становить 18000-20000 грн або $700. Для мене ця сума непідйомна".

Пост Євтушенко помітили блогери і тут же розповсюдили його соцмережами із закликом допомогти спорстмену. Всього за кілька днів необхідну суму зібрали, і тепер чоловік готується до поїздки на чемпіонат в ОАЕ, який відбудеться 15-16 листопада. Обіцяє зробити все можливе, "щоб український прапор був на п'єдесталі".

"Мрії збуваються, - поділився він, завершивши реєстрацію на чемпіонат. - Дуже дякую всім людям! Без людей не буває чудес!"

Пізніше Євтушенко також записав коротке відео з подякою за здійснення його давньої мрії та розповів, що кошти від людей з усієї країни продовжують надходити. Допомогти спортсменові зібрати все необхідне з собою в поїздку можна за наступними банківськими реквізитами: 4149 6293 1583 0208 (UAH), 5168 7456 0507 2104 (EUR).

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не лише у Єфросиніної і Денисенко: у кого з відомих українок чоловіки служать у ЗСУ

Чимало знаменитих жінок чекають своїх чоловіків з війни. Серед них - Маша Єфросиніна, Наталка Денисенко, Марічка Падалко, Людмила Барбір

Павло Зібров показав мальовничі краєвиди з вершини "Батьківщини-Матері"

Павло Зібров побував на вершині величного монументу Батьківщина-Мати. Він показав красиві краєвиди Києва

Рано чи пізно ми всі воюватимемо: лідер гурту "Друга Ріка" розповів, чи варто мобілізувати артистів

Валерій Харчишин розповів, що думає про мобілізацію артистів. Музикант активно допомагає українській армії