Лайм

Портрет горили в хмарі метеликів отримав головний приз конкурсу фотографії Nature Conservancy 2021

Журі природоохоронної організації вибрало кращі фото природи

Ануп Шах із Великобританії став переможцем фотоконкурсу Nature Conservancy 2021 за фотографію горили, що йде крізь хмару метеликів у ЦАР. Світлину обрали з більш ніж 100 тисяч заявок із 158 країн, а Шаху дісталася камера вартістю 4000 доларів.

Фото: ANUP SHAH / TNC PHOTO CONTEST 2021

Nature Conservancy - глобальна природоохоронна організація, яка займається збереженням земель і водойм у 73 країнах світу. Ось, які фотографії журі конкурсу відзначило в інших категоріях.

Фото: PRATHAMESH GHADEKAR / TNC PHOTO CONTEST 2 021

У деяких регіонах Індії незадовго до сезону дощів світлячки збираються навколо дерев. Це зображення складене з 32 окремих світлин, знятих на штативі з витримкою по 30 секунд кожна. Йому присудили перемогу в категорії "Вибір публіки".

Фото: DANIEL DE GRANVILLE MANÇO / TNC PHOTO CONTEST 2021

Мертвий кайман у сухій землі на узбіччі шосе в Поконі, Бразилія. Фотографію зробили за допомогою дрона у 2020 році в розпал посухи, вона перемогла в категорії "Пейзаж".

Фото: DENIS FERREIRA NETTO / TNC PHOTO CONTEST 2021

Друге місце в категорії "Пейзаж" дісталося фотографії мальовничого гірського хребта Серра-ду-Мар (Бразилія) в обрамленні хмар.

Фото: ALAIN SCHROEDER / TNC PHOTO CONTEST 2021

У категорії "Люди і природа" переміг знімок, на якому команда програми по збереженню суматранских орангутанів готувала тримісячну Бренду до операції. Після цього дівчинка одужала і повернулася в дику природу. Орангутани знаходяться під загрозою зникнення через виснаження тропічних лісів, лісозаготівлі, видобуток корисних копалин і полювання.

Фото: TOM OVERALL / TNC PHOTO CONTEST 2021

Друге місце в категорії "Люди і природа" зайняла фотографія піщаної бурі в Сахарі. На ній зображений гід по пустелі.

Фото: MINQIANG LU / TNC PHOTO CONTEST 2021

Також конкурс відзначив фотографію "Дорога додому", на якій жителі китайського села перебираються через гірську річку.

Фото: KAZI ARIFUJJAMAN / TNC PHOTO CONTEST 2021

Фото: JORAM MENNES / TNC PHOTO CONTEST 2021

Перше місце в категорії "Вода" дісталося фотографу з Бангладеш. Друге місце зайняв знімок аквалангістів, які пірнають в сенот - карстове провалля, заповнене підземними водами.

Фото: BUDDHILINI DE SOYZA / TNC PHOTO CONTEST 2021

У категорії "Дика природа" перемогу здобув відомий знімок гепардів, що перепливають бурхливу річку. Дощі в національному заповіднику Масаї Мара в Кенії викликали розлив річки Талек, і п'ять гепардів-самців величезними зусиллями подолали небезпечний потік.

Фото: MATEUSZ PIESIAK / TNC PHOTO CONTEST 2021

Друге місце в "Дикої природи" віддали фотографії птахів на засніженому полі соняшників у Польщі.

  • Аукціон кіз і собака з крилами - одні з переможців конкурс вуличної фотографії 2021 року. Фотографам з усього світу вдалося підловити на вулицях безліч ефектних кадрів.
  • Раніше журі премії Drone Photo Awards 2021 назвало переможців. Так виглядають найкращі фотографії з висоти пташиного польоту.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Макс Михайлюк - герой "Холостяка", який розповідав, що йому не дали стати пілотом F-16

Макс Михайлюк з дружиною Дашею Хлистун та двома дітьми живе в Канаді - чоловік говорив, що хотів стати пілотом f-16 в Україні

Опанував професію авіатехніка: соліст гурту NAHABA розповів про свою службу в Повітряних силах

Соліст гурту NAHABA Андрій Науменко півроку служить у Повітряних силах - виконавець розповів про навчання та професію, яку освоїв

Де і коли дивитися перший півфінал "Євробачення-2024": платформи в Україні

Перший півфінал Євробачення-2024 відбудеться 7 травня, початок о 22:00 - де можна подивитися та як проголосувати за фаворита