Лайм

"Японські Гаррі і Меган" одружаться після довгих років суперечок - що відомо про принцесу Мако та її нареченого

Весілля відкладали з 2018 року

26 жовтня японська принцеса Мако вийде заміж за свого давнього коханого Кея Комуро і відмовиться від королівського статусу, пише BBC.

Фото: Getty Images

Очікується, що молодята переїдуть до США, де Комуро працюватиме в юридичній фірмі. Через переїзд пару вже охрестили "японськими Гаррі і Меган". Таке порівняння також викликано повідомленнями про те, що принцеса протягом довгих років страждала від нав'язливої уваги преси і суворих правил парацу.

Принцеса Мако і Кей Комуро познайомилися в 2012 році під час навчання у Міжнародному християнському університеті в Токіо. Вони заручилися в 2017 році і збиралися одружитися у 2018-му, але весілля довелося скасувати через фінансовий скандал. Мати Комуро взяла велику позику у свого колишнього нареченого і не повернула йому гроші, за що її притягли до відповідальності.

Палац заперечував, що весілля відклали через скандал, але батько Мако, наслідний принц Фуміхіто, проговорився, що "грошові питання" потрібно вирішити до того, як вони одружаться. Також Кея Комуро критикували за неналежний зовнішній вигляд і нову зачіску "кінський хвіст", яка, нібито, робить його невідповідним нареченим для принцеси.

Фото: Getty Images

Раніше Мако відмовилася від традиційного весільного подарунка - виплати в розмірі 1,3 млн доларів, яку отримують члени імператорської родини, починаючи нове життя. Також одруження має пройти без традиційних обрядів. Згідно з японським законодавством, жінки з імператорської родини втрачають свій статус при шлюбі з "простолюдином", хоча чоловіків це обмеження не стосується.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як склалося особисте життя Іраклі Макацарії, який шукав кохання на шоу "Холостяк"

Бізнесмен Іраклі Макацарія здобув популярність завдяки шоу Холостяк. Наразі він з сім'єю живе в Грузії

Живемо в інші часи: Марічка Падалко розповіла про 17-річного сина, який освоює військову навичку

Син Марічки Падалко і Єгора Соболєва у 17 років освоює військову навичку - хлопець вчиться збирати fpv-дрони, щоб допомогти батьку на фронті

Які вишиванки вибрали Володимир і Олена Зеленські у свято: що означають символи

Що означають символи на вишиванці Володимира Зеленського та Олени Зеленської, в яких вони привітали українців з Днем вишиванки 2024