Лайм

Колекцію малюнків Мухаммеда Алі продали на аукціоні за мільйон доларів

З молотка пустили 26 унікальних малюнків

Колекцію з 26 малюнків легендарного боксера Мухаммеда Алі продали на аукціоні в Нью-Йорку майже за 1 млн доларів, пише BBC.

Найдорожчим лотом став скетч "Жаль як бджола" - його купили за 425 тис. доларів, що більш ніж в 10 разів перевищило передпродажну оцінку.

Фото: https://www.instagram.com/bonhamspopularculture/

Мухаммед Алі зобразив свою перемогу на боксерському рингу з коротким віршем у вигляді діалогу між рефері і переможеним спортсменом. Там написано: "Реф! Він дійсно літав як метелик, жалив як бджола!" - "Так, якби ти був розумний, то втік би, як я!"

"Літай як метелик, жаль як бджола", - відома фраза Мухаммеда Алі, якою він описував свій боксерський стиль.

Мухаммед Алі в 1960 році після бою з польським боксером Збігнєвом Збігнев Петшиковскьий Фото: Wikipedia

Аукціон "Бонхамс" повідомив, що Алі малював все своє життя, і його роботи присвячені близьким його серцю темам - боксу, цивільним правам, релігії, гуманізму, миру в усьому світі.

Серед інших малюнків, які продали на аукціоні - "Я люблю тебе, Америко" за 150 тис. доларів, і замальовка фломастером, що порівнює іслам з християнством, яку придбали за 24 тис. доларів.

У 1984 році у Мухаммеда Алі діагностували хворобу Паркінсона, через яку у нього розвинулися рухові порушення. Боксер помер у 2016 році у віці 74 років, причиною його смерті став септичний шок, що виник через "невстановлені природні причини".

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Заочні снайпери: Андрій Джеджула висловився про артистів, які виїхали з України

Український шоумен і волонтер Андрій Джеджула прокоментував поведінку Потапа, Влада Ями та Олега Винника, які обрали життя за кордоном під час війни

Закликав до війни проти України: СБУ повідомила про підозру зірці "Універу" Віталію Гогунському

Російський актор Віталій Гогунський, який грав Кузю у серіалі "Універ", отримав підозру від СБУ

Анастасія Приходько показала, як підріс її молодший син Лука: рідкісне фото

Українська співачка Анастасія Приходько поділилася з передплатниками у мережі знімком із 3-річним сином Лукою у невимушеній обстановці