Лайм

Знаменита у соцмережах горила Ндакаші померла на руках працівника центру для тварин - їй було 14 років

Тварина прославилася після вірусного фото з доглядачем

У національному парку Вірунга, розташованому на території Демократичній Республіці Конго, після тривалої хвороби померла горила Ндакаші. Вона померла на руках доглядача, який піклувався про неї з двомісячного віку.

У заяві парку сказано, що горила пішла з життя 26 вересня. Їй було 14 років. Ндакаші потрапила в центр, коли їй було всього два місяці. Співробітники виявили її в 2007 році біля тіла вбитої ополченцями матері. Тоді ж з нею вперше познайомився Андре Баума, який був з твариною до останнього його подиху.

"Для мене було честю підтримувати таке люблячу істота і піклуватися про неї, - каже доглядач. - Солодкий характер та інтелект Ндакаші допомогли мені зрозуміти зв'язок між людьми і великими мавпами і чому ми повинні робити все, що в наших силах, щоб захистити їх. Я пишаюся тим, що назвав Ндакаші своїм другом. Я любив її як дитину, і її життєрадісний характер змушував мене посміхатися щодня, коли я спілкувався з нею".

Ндакаші прославилася в соцмережах в 2019 році після забавного селфі, яке опублікував доглядач парку Метью Шамаву. На знімку, який швидко став вірусним, зображений співробітник Вірунга і дві горили позаду нього.

Фото: virunga.org

  • У США у віці 20 років помер кінь по імені Великий Джейк. У 2010 році Книга рекордів Гіннесса назвала його найвищим конем у світі, і з тих пір ніхто не зміг побити його рекорд.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Герой нашого часу: новим "Холостяком" став відомий український ветеран

СТБ назвали нового героя Холостяка 13 - ним виявився військовослужбовець Олександр Терен Будько, який втратив обидві ноги на фронті

Переможці "Євробачення-2024" Nemo заспівали українською "Teresa & Maria": яскраве відео

Nemo разом з alyona alyona і Jerry Heil заспівали українською пісню Teresa & Maria - відео та реакція співачок

"Євробачення 2023", яке проходило у Британії від імені України, отримало премію BAFTA TV

Євробачення 2023, яке було у Британії від імені України, здобуло премію BAFTA у номінації Найкраще шоу у прямому ефірі