Лайм

Жителі Маямі врятували від знесення розкішний маєток Аль Капоне - його викупили за $15 млн

Маєток з площею 2,2 тисячі кв. метрів "Великий Аль" придбав у 1928 році

Жителі Маямі врятували від знесення розкішний маєток, в якому 74 роки тому доживав свої останні дні гангстер Аль Капоне. Як пише New York Post, дізнавшись про плани власника знести маєток, активісти розгорнули активну кампанію по його збереженню.

Фото: Realtor.com

У серпні цього року маєтоу в іспанському колоніальному стилі з видом на затоку Біскейн та приватним пляжем за $10,7 млн викупив забудовник Тодд Глейзер. Незабаром чоловік розповів журналістам про плани знести маєток з площею 2,2 тисячі кв. метрів та звести на пустирі сучасну споруду.

Місцеві жителі вирішили будь-якою ціною зберегти унікальний маєток і доволі швидко зібрали 25 тисяч підписів проти запланованих робіт. "Якщо його знесуть, Маямі-Біч ризикує втратити важливу частину не тільки нашої місцевої історії, але й історії США", - зазначив організатор акції.

Фото: Realtor.com

Фото: Realtor.com

Забудовник не став воювати з активістами і виставив маєток на продаж. Вже у вересні його викупили за $ 15,5 млн, і цю угоду порівняли в пресі з виграшем в лотерею.

Фото: Realtor.com

Маєток з сімома спальнями і такою ж кількістю ванних кімнат "Великий Аль" купив у 1928 році за $40 000. Так склалося, що саме в ньому відомий бутлегер і сутенер провів свої останні дні життя, страждаючи від наслідків нейросифілісу - здоров'я майже 50-річного Аль Капоне погіршилося настільки, що психіатри порівнювали його психіку із психікою 12-річної дитини.

У 1947 році Капоне переніс у будинку інсульт, пізніше мучився з пневмонією, а 22 січня пережив зупинку серця. Ще три дні потому гангстер помер від серцевого нападу. У 2015 році в маєтку провели капітальний ремонт і через три роки після цього виставили його на продаж.

  • Тим часом маєток Френка Сінатри в Палм-Дезерт (Каліфорнія, США) не можуть продати вже 15 років. До нього співак тікав, щоб насолодитися особистими горами, відпочинком біля басейну і мальовничими краєвидами навколо.
  • У Британії здають кімнату, в якій ріс Оззі Осборн - співак шокований, адже раніше там таких грошей не просили.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

У Мальме проходить фінал "Євробачення 2024", де Україна змагається за перемогу: онлайн-трансляція шоу

Де дивитись трансляцію фіналу "Євробачення-2024" онлайн, в якому виступатимуть alyona alyona і Jerry Heil з України

Нідерланди дискваліфікували з "Євробачення-2024" за кілька годин до фіналу: що відомо

Представника Нідерландів Йоста Кляйна дискваліфікували з "Євробачення-2024" за кілька годин до фіналу

Як голосувати у фіналі "Євробачення-2024": інструкція для України та інших країн

У фіналі "Євробачення-2024" голосують всі жителі країн-учасниць цьогорічного конкурсу – як віддати голос за фаворита