Лайм

Галя дуже любила життя. Не розумію, як допустили таку недбалість - подруга загиблої в США Галини Хатчінс

Актор Алек Болдвін випадково поранив колег по знімальному майданчику з реквізитного зброї

Оператор-постановник Галина Хатчінс, яка отримала смертельне поранення на зйомках фільму "Іржа" (Rust) в американському місті Санта-Фе, була киянкою. У столиці України й нині мешкає її сестра та мати, а сама Галина (дівоче прізвище - Андросович) востаннє відвідувала їх у 2018 році.

Вранці 22 жовтня стало відомо, що 42-річна Хатчінс померла від вогнепального поранення, яке отримала на знімальному майданчику - голлівудський актор Алек Болдвін випадково поранив її та режисера Джоела Соусу з реквізитного зброї. Як і чому в ній опинилися бойові набої - належить встановити слідству. Розповісти про Галину більше редакції theLime погодилася її подруга студентських років Оксана Стефанишина.

Галина Хатчінс Фото: Facebook / @ halyna.hutchins

"Ми познайомилися з Галею, коли їй було 26, мені - 27. Ось стільки ми були знайомі", - згадала Оксана. Сьогодні подруга покійної Галини Хатчінс проживає в Одесі, а на початку 2000-х також вчилася в Київському національному університеті ім. Тараса Шевченка, на факультеті журналістики. Там, сівши за одну парту, подруги й познайомилися.

За словами Оксани, вже в ті роки Галина Хатчінс здавалася їй дуже талановитою та цілеспрямованою - любила кіно, документалістику, мріяла про великі проекти за кордоном. "Галя була дуже талановитою дівчиною, вона випромінювала таке світло, - додала співрозмовниця. - Вона мріяла переїхати до США і пізніше познайомилася зі своїм майбутнім чоловіком - Метом. Незабаром після випускного, десь через півроку, переїхала, вийшла там заміж і народила сина, вчилася".

"Будучи ще молодою мамою, вона вже вчилася в Лос-Анджелесі, в школі операторського мистецтва, вже працювала. Пізніше знімала матеріали для Discovery, багато подорожувала та поєднувала все це з родиною, - продовжила Оксана. - Це приклад мрії, яка здійснилася. Вона мріяла про це ще коли ми вчилися на журналістиці і домоглася всього цього своєю працею, своїм талантом, без чийогось просування. Я дуже раділа всім її досягненням".

Галина Хатчінс c сином Андросом Фото: Facebook / @ halyna.hutchins

За останні кілька років Галина поверталася до України нечасто, проте гостювала у подруги в Одесі, прилітала в 2016 році на весілля. "Останній її приїзд в Україну був у 2018 році, - уточнила Оксана. - Вона приїжджала з сином, з чоловіком. Ми тоді зідзвонювалися".

Новини про смерть подруги шокували Оксану, адже ще у вересні Галина вітала її з днем народження. "Востаннє я спілкувалася з нею у свій день народження, 29 вересня, вона мене вітала. І ця новина сьогодні вранці просто розбила мене, - зізналася жінка. - Я не можу повірити, що в такому місці допустили таку безглузду недбалість, безглузду смерть просто на робочому місці".

Подруга запам'ятала Галину як дуже життєрадісну людину: "Вона дуже любила життя. Не знаю когось ще, хто любив би його так само, і просто не розумію, як вона могла ось так обірватися".

Після поранення на знімальному майданчику Галину Хатчінс терміново доставили в місцеву клініку, але надати їй допомогу лікарі вже не змогли. Режисер фільму Джоел Соуса знаходиться в критичному стані, лікарі борються за його життя.

Алек Болдвін біля місцевого відділення поліції незабаром після інциденту Фото: SkyNews

Фото: SkyNews

Що ж стосується Алека Болдвіна, актор, комік, письменник і сценарист відразу після інциденту на майданчику добровільно вирушив до місцевого відділення поліції, де дав свідчення. Болдвін та знімальна група висловили готовність повністю співпрацювати зі слідством.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Олена Зеленська відвідала важливий захід в елегантному костюмі зі спідницею: новий образ першої леді

22 травня перша леді України Олена Зеленська відвідала Конференцію з медичного партнерства - який вигляд вона мала

Фірмовий гумор та щемливий смуток: Максим Галкін похвалився фото з відомими українцями

Максим Галкін, Олег Філімонов і Ян Левінзон зустрилися в Ізраїлі і показали спільне фото - шоумен захопився українцями

Що говорив про Україну та повномасштабну війну путініст Юрій Бардаш, який отримав підозру від СБУ

Юрію Бардашу СБУ повідомила про підозру за антиукраїнські погляди та заклики захопити Київ і Харків - скандальні заяви продюсера