Лайм

Де знаходяться Гоґвортс та Ґотем? Друзі склали карту світу з 5000 фантастичних фільмів та книг

Атлас вигаданих місць став справжнім скарбом для гіків

Британці Ріс Девіс та Метт Браун витратили два роки на складання атласу світу з локаціями з 5000 фантастичних фільмів, книг та ігор. Вони визначили місце розташування Гоґвортсу, міста Ґотем, Спрінгфілда з "Сімпсонів" та навіть Парку Юрського періоду, пише BBC.

Фото: Amazon

Деякі вигадані локації були відносно простими для авторів, але з іншими довелося покорпіти. Так, прийнято вважати, що Гоґвортс (школа чаклунства з "Гаррі Поттера") знаходиться у Шотландії, але Джоан Роулінг ніколи не повідомляла його точної адреси. Щоб знайти школу, Девіс та Браун вивчили докази, залишені у вигаданих ЗМІ, фільмах та книгах.

Фото: Amazon

"Серія фільмів про Гаррі Поттера поміщає Гоґвортс на захід Хайленда (Північно-Шотландського нагір'я), але книги розповідають іншу історію, - пояснив автор. - У нас є приблизне уявлення, коли Гоґвортс отримав залізничне сполучення, тому ми подивилися на карти залізниць та побачили, які лінії були відкриті до того періоду. Ми знаємо, що це недалеко від Даффтауна [Морей, Шотландія], тому що через нього проходив Сіріус Блек, прямуючи до Гоґвортску з Лондона. І що дуже важливо, у п'єсі "Гаррі Поттер і прокляте дитя" син Гаррі зміг дійти з Гоґвортсу до Авімору менш ніж за ніч. Таким чином, Гоґвортс знаходиться не на заході Хайленду, а в регіоні Грампіанс".

Репліка замку Гоґвортс у парку розваг студії Universal у Флориді Фото: Wikipedia

Гоґвортс – не єдина загадка, яку вирішили автори нового атласу. Серед інших популярних вигаданих місць - Салем Стівена Кінга, Ваканда з "Чорної пантери", Ліліпутія з "Подорожей Гулівера", будинок Вінні Пуха, скотарня Джорджа Оруелла та Ґотем, який розташувався на східному узбережжі Америки якраз через затоку від Метрополісу - рідного міста Супермена.

Тепер, коли атлас потрапив у книжкові магазини та інтернет, автори вже націлилися на космос. "Наступного разу ми збираємося скласти книгу, яка відображатиме місця в космосі, тому це буде захоплююче", - пообіцяли вони.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Пренткович та Гонковський вперше прокоментували своє місцезнаходження після переїзду з України

Таня Пренткович повідомила, що знаходиться у Римі - чоловік блогерки також розповів, що життя його родини повністю змінилось

Америка - це не моє: Alyosha розповіла про життя за кордоном з дітьми

Співачка Alyosha та дружина Тараса Тополі зізналася, що життя в Америці для неї було "депресивним"

Про українців не згадує: Ані Лорак поспівчувала росіянам через теракт у "Крокусі"

Ані Лорак відреагувала на теракт у Крокусі - артистка, яка мовчить про війну в рідній Україні, поспівчувала росіянам - пост співачки