Лайм

У Туреччині відкрили унікальний готель-музей, під яким можна розглянути античні руїни

У готелі з історією 200 модульних номерів

У турецькому місті Антакья відкрили унікальний готель - він зведений прямо над античними руїнами. Постояльці зможуть не лише пожити в напрочуд гарному місці, а й помилуватися історичними артефактами з висоти.

Як пише Dezeen, будівництво розкішного 5-зіркового готелю почалося ще 2009 року. Однак на місці будівництва було виявлено важливу археологічну знахідку, у тому числі артефакти, що належать 13 різним цивілізаціям. Серед них – найбільша у світі мозаїка in-situ.

Фото: instagram.com/themuseumhotelantakya

Забудовник хотів не припиняти будівництво готелю, але рада із захисту культурних та національних цінностей Туреччини ухвалила рішення, що необхідно провести наукові археологічні розкопки. Власникам готелю довелося призупинити роботи та розробити новий проект, який включатиме руїни у простір готелю та зберігатиме їх недоторканими.

Фото: instagram.com/themuseumhotelantakya

Готель-музей Антакья складається з 200 модульних номерів, які були зібрані в сусідній майстерні протягом дев'яти місяців, а потім по одному доставлені до готелю. Кімнати кріпляться до сталевого каркасу.

Фото: instagram.com/themuseumhotelantakya

Навіс, встановлений на висоті 25 метрів над рівнем землі, захищає артефакти внизу. Зручності, включаючи ресторан, тренажерний зал, басейн та нічний клуб, розташовані на рівні даху.

Вестибюль та хол готелю розташовані під номерами, приблизно за 10 метрів над стародавніми руїнами. Музей розташований трохи вище рівеня землі.

Фото: instagram.com/themuseumhotelantakya

Фото: instagram.com/themuseumhotelantakya

Фото: instagram.com/themuseumhotelantakya

Фото: instagram.com/themuseumhotelantakya

  • Готель у Великій Британії запрошує постояльців пожити в компанії коней та поні. За 250 доларів бажаючі зможуть провести ніч у переобладнаному стійлі, оснащеному двоярусним ліжком, міні-холодильником, мікрохвильовою піччю, душем і туалетом.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Де зараз Ніно Катамадзе - грузинська співачка, яка планувала переїхати жити в Україну під час війни

Грузинська співачка Ніно Катамадзе, яка рік тому заявляла про плани переїхати до України, заявила, що залишиться в Грузії, щоб продовжувати допомагати українцям

Травесті-діва Монро прокоментувала ставлення до можливої мобілізації після прийняття нового закону

Після ухвалення нового закону про мобілізацію трансгендерна Діва Монро заявила, що готова відвідати ТЦК

Хто виступатиме у першому півфіналі "Євробачення-2024": пісня України та інших країн-учасниць

Коли виступатиме Україна на "Євробаченні-2024" - пісня alyona alyona і Jerry Heil та інших учасників першого півфіналу, що відбудеться 7 травня